T. Basescu: Voluntariatul este cheia pentru un mediu curat

  0
  380

  „Daca ne asteptam ca statul sa vina sa ne planteze copaci, cu siguranta vom ramane fara un mediu sanatos. Daca asteptam sa vina statul sa ne ia gunoiul, o sa ajungem sa traim in gunoi pana la gat”, a declarat, sambata, presedintele Traian Basescu, prezent in localitatea Poiana Negri, judetul Bistrita, la incheierea din acest an a proiectului „Verde 003”.

  Seful statului a plantat, cu aceasta ocazie, puietul cu numarul 10.000 din cadrul campaniei de reimpadurire a zonei. Acesta a declarat ca un mediu curat depinde de fiecare dintre noi. „Voluntariatul este cheia de a fi mai buni cu noi, cu mediul, de a avea un viitor mai bun”, a afirmat Traian Basescu.

  „Institutiile statului nu vor putea face fata. Daca nu ne propunem sa plantam fiecare macar un copac, sacrificam viitorul, poate nu neaparat al nostru. Eu am 56 de ani. Poate pe durata vietii mele mai prind ceva paduri, dar ne sacrificam copiii si nepotii”, a declarat seful statului.

  Traian Basescu a atras atentia ca viitorul depinde de actiunile noastre prezente. „Dezvoltarea durabila implica responsabilitate, nu doar pentru ce se intampla in timpul vietii noastre”, a declarat seful statului.

  Acesta a mai spus ca trebuie sa fim solidari cu natura pentru a lasa ceva generatiei viitoare. Romanii trebuie, de asemenea, sa actioneze, nu doar sa astepte. „Statul poate sa dea 22 de milioane de puieti, dar statul nu poate sa-i si planteze. Iar dintre acestia, 1-2 milioane putem sa cumparam si noi”, a mai declarat Traian Basescu.

  „Verde 003” este un proiect multianual, organizat de Tesuleasa Social si Savati Delta, in parteneriat cu Coca Cola HBC. In cadrul programului au fost plantati 10.000 de puieti. Printre cei care au participat la aceasta campanie se numara actorul Marcel Iures, solistul Florin Chilian si realizatorul Catalin Stefanescu.

  Sursa: Green Report

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.