Tabãrã de creatie la poalele Parangului

  0
  476
  Munţii Pădurea Craiului - Tabără pentru tinerii ecologişti
  Tabãrã de creatie la poalele Parangului

  Peste 20 de copii au venit in tabãrã, la poalele muntilor Parang, unde timp de o sãptãmanã vor dormi la cort, vor manca la ceaun, vor fotografia natura, vor scrie poezii si vor picta. La final, unul dintre participanti, un elev, va crea un film despre tabãrã.

  Ideea a pornit de la o manã de oameni, care vor sã antreneze copiii la distractie si aventurã.

  Totul se petrece in zona de deasupra statiei de imbarcare a telescaunul din Parang, unde copiii au montat o tabãrã de corturi si se pregãtesc sã facã fatã provocãrilor naturii. „Tabãra este la a III-a editie si se desfãsoarã sub egida Asociatiei Les amies de la France, doar cã de data aceasta avem si noi colaboratori. Vom cere pãrerea copiilor cu privire la orice activitate ce o vom organiza. Avem panouri cu „ne place”, „nu ne place”, le vorbim despre ce vrem si avem acces la arta vremelnicã si aici incercãm sã facem cate ceva din ceea ce gãsim in naturã aici, facem si o petrecere in pijamale, ori frigãrui. Apoi incepem sã elaborãm artã. Pornim de la necuvintele lui Nichita Stãnescu si fiecare copil va crea pornind de la un astfel de pasaj, pe care il va reda in arta plasticã, fotografie sau picturã”, a declarat Ionel Zmãu, organizator.

  Alãturi de copii va fi si Sorin Oprea, cel care spune cã in aceastã tabãrã va avea orice rol, dar pentru a le fi de ajutor copiilor. „Sper cã voi fi cineva. Adicã, cineva care taie lemne, face mancare, salveazã pe altcineva din impas. Indiferent ce facem, toti vom pleca in castig. Vom respira un aer pe care foarte multi il invidiazã, vom bea apã de la izvor, iar dacã ne gandim cã tabãra se numeste „artã si naturã”, va fi, in mod sigur, o experientã de creatie artisticã in naturã”, a adãugat Sorin Oprea, un alt organizator al taberei.

  Tabãra se va incheia cu o expozitie ce va cuprinde lucrãrile copiilor, dar finalul va fi asigurat de Vlad Ciontescu, care va face un film despre viata in tabãra de la poalele Parangului. „Am venit in calitate de fotograf, membru al Asociatiei Les amis de la France si am fost rugat sã fac si un film al taberei. Voi sta, voi filma, iar apoi gandim ideea filmului”, a spus Vlad Ciontescu, unul dintre participantii la tabãra din munte, care recent a luat premiul pentru cea mai bunã imagine la un festival national de film.

  Tabãra se va incheia sambãtã, cand toti copii isi vor preda lucrãrile, vor strange corturile si isi vor impãrti adresele de e-mail si facebook, pentru cã aici se leagã cele mai frumoase prietenii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.