Garda de Mediu despre taierea teilor din Iasi

0
648
Prim?ria Ia?i are dosar penal dup? ce a t?iat 70 de tei de pe un bulevard din ora?
Primăria Iaşi are dosar penal după ce a tăiat 70 de tei de pe un bulevard din oraş
Garda de Mediu despre taierea teilor din Iasi
Garda de Mediu despre taierea teilor din Iasi

Una spun si alta fac! Asa poate fi caracterizata atitudinea comisarilor Garzii de Mediu din Iasi. Astazi, edilii au reluat taierea teilor de pe Bulevardul Stefan cel Mare sustinand ca   verificarile efectuate de comisari s-au incheiat inca de luni. Astazi, muncitorii municipalitatii au iesit din nou cu drujbele sa taie ultimii 20 de tei de pe Bulevardul Stefan cel Mare.

Edilii au spus ca au luat decizia de continua aceasta actiune contestata de ieseni in urma unei discutii pe care au avut-o acum doua zile cu reprezentantii Grazii de Mediu. Numai ca ieri, intr-o discutie cu reporterii Tele M, reprezentantii Garzii de Mediu sustineau ca taierea teilor va fi sistata cel putin pana la sfarsitul acestei saptamani. Atunci ar fi trebuit sa prezinte concluziile verificarilor pe care le-au efectuat in ultimele zile cu privire la actiunea de taiere a teilor.

Sefii Primariei spun ca nu au luat aceasta decizie de capul lor, ci dupa o discutie indelungata cu reprezentantii Garzii de Mediu.

Mihai Chirica, viceprimar Iasi: „Intrebarea era valabila daca o puneati acum doua zile, intre timp noi am avut discutii cu Garda de Mediu, s-a analizat toata activitatea, am avut discutii din nou cu cei care se pricep, teii trebuie taiati, trebuie inlocuiti, trebuie dusi intr-o forma care sa fie in conformitate cu planul de dezvoltare pe care l-am prezentat. E concluzia dumnealor? E concluzia celor care au putere de decizie asupra acestui oras.”

Comisarii Garzii de Mediu au recunoscut astazi ca au avut in aceasta saptamana o intalnire cu edilii, insa au refuzat sa ofere mai multe detalii. Asta desi ieri, aceiasi comisari spuneau ca vor incheia verificarile privind documnetatia detinuta de municipalitate abia la sfarsitul acestei saptamani. Perioada in care, teoretic, actiunea de taiere a teilor ar fi trebuit sa ramana suspendata. Astazi, insa, iesenilor nu le-a mai ramas decat sa- si exprime din nou indignarea si nemultumirea.

„Eu am fost total impotriva, am participat si la manifestare impotriva taierii pomilor, consider ca este o mare crima. Nu numai ca ne taie o gura de oxigen dar ne taie si din frumuseatea orasului Iasi”, ne-a spus un iesean.

„Indiscutabil, credeti-ma ca imi dau lacrimile. Asa ceva nu am putut sa vad, credeti-ma, e de necrezut si nu ma pot abtine”, ne-a spus un alt iesean.

„Sunt de atatia ani aici si ar fi trebuit sa-i lase, sa-i infrumuseteze”, ne-a spus un iesean.

Garda de Mediu a inceput verificarea la sfaritul saptamanii trecute, dupa ce edilii doborasera deja peste 50 de tei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.