Taipei 101, cea mai inalta cladire ecologica

  0
  520

  Conform unui purtator de cuvant al cladirii Taipei 101, situata in Taipei, Taiwan, se doreste ca aceasta sa devina cea mai inalta cladire verde din lume, informeaza Reuters.Taipei 101

  Chiar daca inalta cladire a fost intrecuta recent de turnul din Dubai, care are circa 800 de metri inaltime, detinatorii lui Taipei 101 sunt dispusi sa investeasca in cladire 1,9 milioane de dolari pentru a o transforma intr-o cladire ecologica.

  Cladirea de birouri, ce a fost timp de cinci ani cea mai inalta din lume, cu 509 metri, va trebui sa intruneasca 100 de criterii ecologice si sa obtina un certificat de mediu, ce ii va da un avantaj in fata turnului din Dubai.

  Printre masurile care vor fi luate pentru eficientizarea energetica se numara reducerea consumului de apa si energie electrica, precum si reciclarea.

  Deocamdata, cladirea din Taipei a bifat 60 din cele 100 de criterii ecologice pe care trebuie sa le indeplineasca, printre care se numara si ferestrele duble ce permit mentinerea aerului rece.

  Turnurile ecologice sunt rar intalnite in Asia, regiune in care sectorul constructiilor cunoaste o dezvoltare fara precedent la capitolul volum, dar prea putin preocupata de impactul asupra mediului.

  Burj Dubai, actualul detinator al titlului de cea mai inalta cladire din lume, a fost inceput inca din timpul apogeului economic, la el lucrand peste 12.000 de muncitori.

  Sursa: Intact News

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.