Taxa auto trebuie returnata

0
288

Comisarul european pentru taxe, Laszlo Kovacs, a declarat intr-un interviu pentru RFI, citat de RADOR, ca Guvernul Romaniei ar trebui sa garanteze ca va returna taxa de inmatriculare, chiar si in cazul in care legislatia va fi modificata si Romania nu va fi trimisa la Curtea Europeana de Justitie.

Autoritatile romane ar trebui sa dea garantii ca vor da banii inapoi. In caz contrar, vor continua procedurile”, a aratat Kovacs. Comisia Europeana a decis miercuri sa deschida a doua etapa a procedurii de infringement (incalcare a tratatului) impotriva Romaniei privind taxa de prima inmatriculare, considerand ca raspunsurile autoritatilor romane au fost nesatisfacatoare. Comisia a acordat un termen de doua luni pentru schimbarea legislatiei, ulterior fiind posibil sa actioneze statul roman la Curtea Europeana de Justitie.
Kovacs a mai spus ca a discutat cu premierul Calin Popescu Tariceanu despre acest subiect. „Am primit un telefon de la premierul roman si i-am explicat ca ambitia Romaniei de a proteja mediul, de reduce emisia de gaze cu efect de sera, inclusiv a dioxidului de carbon, este absolut legitima, dar o lege nu poate sa functioneze pe baza vechimii unei masini. Asa cum i-am explicat primului ministru, emisia de CO2 a unei masini mici si vechi poate fi egala cu cea unui Porsche Carrera nou-nout, iar intr-un astfel de caz varsta unei masini nu este detaliul cel mai important, ci emisia in sine este importanta”, a afirmat Kovacs.
Potrivit acestuia, procedura impotriva taxei auto din Romania a fost declansata pentru ca legislatia romaneasca este discriminatorie, intrucat taxa pentru masinile la mana a doua este mai mare decat cea pentru cele noi. „O taxa auto ce ar tine cont de nivelul de emisii de dioxid de carbon ar fi desigur acceptata, dar legea nu poate avea ca principal criteriu varsta masinii. M-am inteles cu primul ministru ca Romania sa-si reconsidere pozitia”, a mai declarat Kovacs.

Sursa: Romania Libera

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.