Victor Ponta: Taxa de prima inmatriculare auto va fi inlocuita cu una de mediu, speram de la 1 ianuarie 2013

  0
  273
  Municipalitatea ar?dean? a întocmit „harta zgomotului din ora?”
  Municipalitatea arădeană a întocmit „harta zgomotului din oraş”
  Victor Ponta: Taxa de prima inmatriculare auto va fi inlocuita cu una de mediu, speram de la 1 ianuarie 2013

  Premierul Victor Ponta, in timpul unei vizite la Salonul Auto, ca sistemul de taxare a proprietarilor de autovehicule va fi modificat incepand cu 2013, prin inlocuirea actualei taxe de prima inmatriculare cu o taxa de mediu, calculata in functie de nivelul de poluare, dar care sa nu fie mai mare decat pretul autoturismului.

  „Din pacate, modul in care a fost reglementata taxa de prima inmatriculare nu a fost o taxa de protectie a mediului, asa cum ar fi trebuit, si a fost construita de fiecare data gresit, in asa fel incat am fost sanctionati si de Comisia Europeana, iar lucrul cel mai grav este ca oamenii au platit sume pe care nu trebuia sa le plateasca, se duc in instanta, castiga procese si statul trebuie sa dea banii inapoi. Pentru bugetul pe 2013, trebuie sa venim cu o taxa de mediu, nu de prima inmatriculare, care sa stabileasca niste standarde de bun-simt – nu poti sa ceri o taxa mai scumpa decat autoturismul, cum se intampla uneori pe sistemul actual – care sa arate foarte clar cum se plateste taxa si unde se duc banii”, a declarat premierul.

  Acesta a declarat ca se va solicita acordul Comisiei Europene pentru ca noua taxa sa fie introdusa de la 1 ianuarie 2013.

  Victor Ponta a dat precizari ca un grup de lucru al ministerelor Finantelor si Mediului analizeaza la ora actuala variantele pentru noul sistem de taxare, care sa incurajeze achizitionarea masinilor noi si nepoluante.

  „Un singur lucru stiu: cum a fost pana acum nu putem merge mai departe, pentru ca ne-a sanctionat si Comisia Europeana si au castigat oamenii procesele si trebuie sa le dam banii inapoi”, a mai spus premierul.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.