Barroso e suparat ca Guvernul Ponta nu ia masuri de stopare a fraudelor cu fonduri europene

  0
  332
  Barroso e supărat că Guvernul Ponta nu ia măsuri de stopare a fraudelor cu fonduri europene
  Barroso e suparat ca Guvernul Ponta nu ia masuri de stopare a fraudelor cu fonduri europene

  Seful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, i-a trimis o scrisoare dura premierului Victor Ponta, in care ii reproseaza ca Guvernul nu a transmis propuneri de remediere a deficientelor structurale care au dus la fraudarea fondurilor europene.

  Potrivit unor surse diplomatice, scrisoarea i-a fost transmisa lui Ponta la mijlocul acestei saptamani, cand Barroso a fost la Bucuresti. Barroso i-ar fi explicat premierului roman ca nu asteapta sa se transmita comisiei rezolvarea unor cazuri punctuale, ci schimbari de sistem.

  Pe de alta parte, comisarul european pentru dezvoltare regionala, Johannes Hahn, pregateste scrisori in care va anunta Romania ca sunt pre-suspendate, tot datorita suspiciunilor de fraudare, alte doua programe: transporturi si cresterea competitivitatii.

  Pana acum, Romania a absorbit sub 7% din aceste programe. Platile pe transporturi si competitivitate erau oricum deja intrerupte, inca din iulie. Procedura pre-suspendarii presupune ca Romania are la dispozitie o perioada de timp ca sa remedieze neregulile sesizate de Comisia Europeana sau platile sunt suspendate, adica intrerupte definitiv.

  Potrivit surselor diplomatice, Comisia Europeana va evita sa „suspende” vreun program in perioada campaniei electorale, dar putin probabil sa mai vireze vreun ban in acest an. Pe de o parte, platile sunt oricum oprite pe aproape toate programele operationale sectoriale.

  Pe de alta parte, Polonia a „invadat” Comisia cu cereri de plata si, pe final de an, s-ar putea sa nu mai fie bani si pentru Romania. Un fenomen asemanator – nu au mai fost bani pentru platile catre Romania – s-a mai petrecut 2011. Blocarea platilor de la UE presupune ca Guvernul efectueaza plati din bugetul national, ceea ce afecteaza deficitul bugetar.

  Cititi mai mult: Barroso e suparat ca Guvernul Ponta nu ia masuri de stopare a fraudelor cu fonduri europene – Politica > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/Barosso-e-suprat-c-Guvernul-Ponta-nu-ia-msuri-de-stopare-a-fraudelor-cu-fonduri-europen-100659.html#ixzz29of8ccxu
  EVZ.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.