Telefoanele mobile pot cauza tumori pe creier, a decis un tribunal italian

0
357
Telefoanele mobile pot cauza tumori pe creier, a decis un tribunal italian
Telefoanele mobile pot cauza tumori pe creier, a decis un tribunal italian

Un tribunal din Italia a decis ca telefoanele mobile cauzeaza cancer, intr-un caz ce ar putea deschide portile si pentru alte victime care doresc sa ia calea justitiei.

Omul de afaceri Innocente Marcolini, in varsta de 60 de ani, a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier dupa ce a folosit telefonul mobile pentru serivici timp de pana la sase ore pe zi, pe parcursul a 12 ani.

Curtea Suprema italiana a spus ca exista o legatura intre folosirea telefonului si boala sa.

Expertii cred acum ca va exista o avalansa de cazuri in justitie ale victimelor care cred ca bolile lor au fost cauzate de folosirea telefoanelor mobile.

„Este foarte important pentru multi oameni. Vroiam ca aceasta problema sa devina cunoscuta pentru ca multi oameni nu cunosc inca riscurile. Stateam la telefon, de obicei la mobil, timp de 5-6 ore pe zi, la servici. Am vrut sa se recunoasca ca exista o legatura intre boala mea si folosirea mobilului si a telefoanelor fara fir”, a declarat MArcolini.

Oncologul Angelo Gino Levis si neurochirurgul Giuseppe Grasso au oferit dovezi pentru afirmatiile lui Marcolini. Ei spun ca telefoanele mobile si cele fara fir emit radiatii electromagnetice care dauneaza celulelor si cresc riscul de tumori. Ei au adaugat, insa, ca tumorile pot aparea dupa 15 ani, studiile pe termen scurt fiind, astfel, neconcludente.

Majoritatea oameniilor de stiinta nu stiu inca daca exista aceasta legatura intre mobile si tumorile pe creier.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.