Taxa de poluare accelereaza vanzarile de masini second hand

Inmatricularile de masini second hand s-au dublat in primele sapte luni, la 112.054 unitati, iar in iulie au intrat in circulatie mai multe masini rulate decat noi, in timp ce inregistrarile de autoturisme noi au scazut cu 2,3%.
taxa de poluare
In total, numarul inmatricularilor de automobile noi si rulate a crescut cu 23,5%, de la 229.469 unitati din primele sapte luni ale anului trecut la 283.439 unitati in perioada corespunzatoare din acest an, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
In ceea ce priveste echilibrul dintre masinile noi si cele second hand, balanta inclina in continuare in favoarea celor noi, insa inmatricularile de automobile rulate au castigat 16 puncte procentuale in totalul inregistrarilor.
Astfel, dupa primele sapte luni ale acestui an, 60,47% din masini erau noi, iar 39,53% erau autoturisme rulate. Comparativ, dupa primele sapte luni ale anului trecut, 76,49% din totalul inmatricularilor il reprezentau autoturismele noi, in timp ce doar 23,51% dintre masinile intrate in circulatie erau second hand.
Din datele DRPCIV reiese ca in luna iulie numarul automobilelor second hand inmatriculate a depasit pentru prima data in acest an numarul masinilor noi inregistrate.
Cea mai probabila cauza care a condus la aceasta situatie este diminuarea taxei auto pentru masinile second hand de import inmatriculate dupa 1 iulie si majorarea usoara la autoturismele noi.
Astfel, din totalul inmatricularilor din luna iulie (58.261 uitati), 36.711 au fost autoturisme la mana a doua si 21.550 noi.
In luna iunie, din cele 34.699 unitati inregistrate, doar 6.493 au fost masini rulate, in timp ce masinile noi au totalizat 28.206 unitati.
Comparativ cu luna iunie, numarul de inmatriculari de automobile second hand a crescut de 5,6 ori in iulie, iar inregistrarile de masini noi au scazut cu 23%.

Marcile germane, preferatele romanilor

Din statisticile privind inmatricularile din primele sapte luni reiese ca autoturismele marcilor germane Volkswagen si Opel sunt cele mai cautate pe piata second hand din Romania.
Astfel, in intervalul ianuarie-iulie au fost inregistrate 27.744 de autoturisme Volkswagen si 22.337 de masini Opel, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
Pe locul al treilea se regaseste o marca americana, Ford, care a totalizat 12.038 automobile second hand inmatriculate in primele sapte luni.
Pozitiile cinci si sase sunt ocupate de alte doua marci germane – BMW si Audi – care au consemnat 7.785, respectiv 7.751 inregistrari de masini rulate in circulatie.

Sursa: Curentul

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente