Taxa de poluare ar putea fi impusa si masinilor aflate in circulatie

Participantii la audierea publica pe tema taxei de poluare auto au recomandat guvernului extinderea bazei de impozitare si pentru masinile deja inmatriculate.

„Depozantii au cerut restrangerea listei de entitati exceptate de la plata taxei auto, singurele exceptii admise de majoritatea acestora fiind masinile din sistemul sanitar si din cel de salubrizare”, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, profesorul Dan Manoleli, membru al Comisiei de Experti a audierii publice. Unii dintre participanti au propus plata taxei strict in functie de gradul de poluare al masinii, stabilit cu ocazia fiecarei inspectii tehnice periodice obligatorii.

Altii au propus calcularea taxei avand in vedere intregul ciclu de viata al masinii, producatorul si gradul de rulare. Recomandarile au fost transmise joi guvernului si constituie o sinteza a punctelor de vedere exprimate de cei 101 cetateni care au participat la audierea publica pe aceasta tema. Executivul nu este obligat sa tina cont de recomandarile facute de Comisia de Experti a audierii publice pe tema taxei.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *