Taxa de poluare ar putea fi restituita integral

Taxa de poluare ar putea fi eliminata si restituita integral, reactualizata cu indicele inflatiei, au decis ieri comisiile reunite de administratie si buget-finante, o data cu discutarea Ordonantei nr. 50/2008, decizia urmand sa intre in vigoare anul viitor.

taxa de poluare
Ordonanta nr. 50/2008, care instituia taxa de poluare pentru autovehicule, a fost modificata substantial ieri de comisiile reunite de administratie si buget-finante, in sensul eliminarii noii taxe de poluare, cat si a vechii taxe de prima inmatriculare, cu restituirea lor integrala, reactualizata cu indicele inflatiei. Aceste modificari au primit voturile PD-L, PRM si PC, in vreme ce PSD s-a abtinut, iar membrii PNL au votat impotriva sau s-au abtinut. Restituirile ar urma sa intre in vigoare la trei luni de la adoptarea ordonantei modificate in parlament, Senatul fiind insa prima Camera sesizata.
Ordonanta nr. 50, modificata in comisiile de administratie si de buget-finante, urmeaza sa intre luni pe ordinea de zi a plenului.
Administratia Fondului pentru Mediu a incasat doar in luna iulie peste 40 de milioane de euro din taxa de poluare auto, a anuntat ieri ministrul mediului si dezvoltarii durabile, Attila Korodi. Taxa de poluare a inlocuit de la 1 iulie 2008 taxa de prima inmatriculare. Ea trebuie platita atat la inmatricularea unui vehicul nou, cat si la repunerea in circulatie a unuia mai vechi si este calculata in functie de normele Euro si de emisia de dioxid de carbon, mentionate de RAR in cartea de identitate a vehiculului.
Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente