Shopping in pungi de hartie

Hipermarketurile au la dispozitie patru luni pentru a introduce sacosele biodegradabile, care pot fi reutilizate.
pungi de hartie
Pe 1 ianuarie 2009, pungile care nu sunt biodegradabile nu vor mai fi date gratuit in magazine. Atunci va intra in vigoare o taxa ecologica pentru pungile de tip sacosa, din plastic, pe care magazinele le distribuie gratuit clientilor.
Cuantumul acesteia va fi de 20 de bani pe punga. Ecotaxa este ideea Ministerului Mediului, care vrea astfel sa-i determine pe comercianti sa renunte la pungile neecologice in favoarea unora fabricate din materiale biodegradabile, in cazul carora nu se va percepe nici o taxa. Autoritatile se asteapta ca unele magazine sa foloseasca tot pungile din plastic. Din cauza ecotaxei, insa, pungile nu vor mai fi distribuite gratis, ci contra unei sume de 20 de bani pe bucata.
Ecotaxa va fi evidentiata distinct pe documentele de vanzare, iar valoarea acesteia va trebui sa fie afisata la loc vizibil, pentru informarea consumatorilor. Cine nu o va face va risca amenzi intre 2.000 si 2.500 de lei, pe care le vor aplica inspectorii Garzii Nationale de Mediu. Agentii economici vor plati ecotaxa in fiecare luna.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente