Taxa pe poluare reduce numarul masinilor second-hand

  0
  325
  Taxa pe poluare reduce numarul masinilor second-hand
  Taxa pe poluare reduce numarul masinilor second-hand

  Majorarea taxei pe poluare va reduce drastic numarul de masini second-hand din import inmatriculate in Romania. Multi comercianti se tem ca noul sistem de calcul in loc sa ajute piata de vehicule noi, va duce la o crestere a tranzactiilor cu masini vechi, deja inmatriculate.

  Ministerul Mediului a anuntat ca va majora taxa pe poluarea produsa de autovehicule incepand cu 1 ianuarie 2011. Aceasta masura are drept scop, in opinia ministrului Laszlo Borbely, o restrictionare mai drastica a importului de masini uzate. Pe langa aceasta, oficialul a declarat intr-un interviu acordat revistei Capital ca modificarea taxei este generata in primul rand de faptul ca, de la data de 1 ianuarie 2011, intra in vigoare norma Euro 5 pentru inmatricularea, vanzarea si introducerea in circulatie a vehiculelor noi, conform regulamentului Comisiei Europene.

  „Acest lucru impune obligativitatea ca orice producator de vehicule noi sa vanda numai sub aceasta norma. Daca ne pasa de mediu si, implicit, de sanatatea noastra, este normal sa stimulam introducerea in tara a masinilor care sunt cat mai putin poluante. Stiti ca din totalul autoturismelor aduse din afara, in acest an, peste 80% sunt mai vechi de zece ani? Eu, ca ministru al mediului, vreau sa stimulez innoirea parcului auto”, a subliniat acesta.

  Ce cumpara romanii

  Raporul lunar al DRPCIV arata ca, in 2010, cele mai cautate modele de ocazie apartin marcii Volkswagen, urmata de Opel, Ford, Audi si BMW. De asemenea, reprezentantii Autovit.ro mentioneaza ca pe site-ul lor, cele mai accesate anunturi au apartinut, in ordine, modelelor Opel Astra, Volkswagen Golf, Volkswagen Passat, Audi A4 si Dacia Logan. Peste 53% dintre cautari au avut ca tinta modele cu norma Euro 4,22% norma Euro 3 si 19,89% norma Euro 2. Pentru fiecare dintre normele Euro 1, Non-Euro, Euro 5 sau Hibride, cautarile au fost sub 3,5%.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.