Telefonul alimentat pe deget

  0
  338

  Japonezii au reusit sa creeze o baterie de telefon ce foloseste energia cinetica pentru reincarcare, informeaza publicatia online „Greenlaunches”.incarcare telefon

  Cu alte cuvinte, daca celularul ti se descarca in mod neasteptat, nu trebuie decat sa scoti bateria si s-o rotesti pe deget.

  Noua baterie este ideala pentru situatiile in care sursele de alimentare lipsesc, iar utilizatorul are nevoie de un apel de urgenta.

  Bateria trebuie rotita pe deget pentru un apel de pana la doua minute. Dupa aproximativ 100 de rotatii, telefonul poate functiona 25 de minute pe modul „stand-by”.

  Incarcatorul manual pentru mobile

  Tehnologia inovativa apartine oamenilor de stiinta de la Institutul japonez Song Teaho & Hyejin Lee. In urma cu zece ani, in India existau aproape un miliard de oameni si doar 10 milioane de telefoane mobile, reprezentand una dintre tarile cu cel mai mic numar de celulare, raportat la densitatea demografica.

  In prezent, India este al doilea cel mai mare jucator de pe piata globala de telecomunicatii. Mai toti locuitorii din spatiul rural au telefoane mobile, insa una dintre marile lor probleme este modul de alimentare a acestora.

  Asa se face ca o companie indiana a inventat anul trecut primul dispozitiv din lume prin care iti poti incarca mobilul fie prin invartirea unei manivele, fie prin rotirea acestuia pe o suprafata plana.

  Aceasta tehnologie este ideala pentru locuitorii din zonele rurale sau pentru persoanele cale sunt mai tot timpul pe drumuri.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.