Tello, al 52-lea urs salvat in Romania si dus in Sanctuarul de la Zarnesti

0
432

Proprietarul pensiunii unde a fost tinut captiv Tello, intr-o micuta cusca de metal, va primi intre 3 luni si 1 an inchisoare sau o amenda intre 30.000 – 60.000 de RON.


Pe 25 august, politia romana si membrii Garzii de Mediu au salvat un pui de urs dintr-o pensiune aflata intr-un sat din Fagaras. Ursuletul a fost acum dus in Sanctuarul de la Zarnesti, unde va trai alaturi de alti cinci pui de urs.

Padurarii din zona au adus ursul la pensiune, unde era tinut intr-o cusca de metal de 16m patrati. Tello are doar un an.

Un vizitator l-a vazut pe Tello si a raportat situatia politiei, care a organizat o echipa formata din politisti, din membrii asociatiei Vantatorilor si Pescarilor din Fagaras si din ingrijitorii de la Sanctuarul Zarnesti pentru a-l salva pe micut.

Tinutul ursilor in captivitate este ilegal in Romania si multumita asociatiilor Milioane de Prieteni si WSPA, Cristinei Lapis si sanctuarului sau din Zarnesti, ursii captivi sunt salvati, iar proprietarii lor sunt pedepsiti.

Proprietarul pensiunii unde a fost gasit Tello va primi intre 3 luni si 1 an inchisoare sau o amenda intre 30.000 – 60.000 de RON.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.