Migratie masiva a morselor pe coastele Alaskai

0
544

Intre 10.000 si 20.000 de morse au migrat in Alaska, in urma topirii calotelor glaciare de pe mare.
Oamenii de stiinta au observat o migratie in masa, extrem de rara, a mii de morse de pe calotele glaciare, pe coastele Alaskai.

Cercetatorii de la US Geological Survey (USGS), care au urmarit morsele prin satelit, spun ca intre 10.000 si 20.000 de animale, in principal mame si pui, au migrat pe coastele statului Alaska, dinspre marea Chukchi, acesta fiind primul eveniment de acest tip.

„Nu am mai vazut niciodata asa ceva in aceasta zona. Gheata se topeste si morsele o abandoneaza din ce in ce mai repede. Trebuie sa inoate spre mal si sa stea mai mult timp pe gheturile gasite”, a precizat Geoff York, de la WWF – Programul Arctic.

Migratia morselor a dus la noi avertizari din partea oamenilor de stiinta referitoare la faptul ca morsele se indreapta spre extinctie din cauza schimbarilor climatice.

Gheata arctica a scazut la cel de-al treilea nivel minim din istorie luna aceasta. USGS arata ca intreaga mare Chukchi ar putea ramane complet fara gheata in august, septembrie si octombrie pana la sfarsitul secolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.