Terenurile private din Brasov nu pot fi salubrizate de Primarie

Terenurile private din Brasov nu pot fi salubrizate de Primarie

O data cu primavara, ies la iveala si gunoaiele aruncate in alte locuri decat cele special amenajate. Astfel, in curtile parasite sau pe terenurile private de la marginea orasului pot fi vazute gramezi de deseuri, de la resturi alimentare, la ambalaje si moloz.

Dupa ce s-a topit zapada, operatorii de salubritate au igienizat zonele care apartineau domeniului public, insa nu au putut face nimic in privinta gunoaielor aruncate pe terenurile private. Intr-o astfel de situatie este proprietatea de pe strada Mihai Viteazul nr. 87, unde, sustin locuitorii din zona, gramezile de gunoi cresc pe zi ce trece. „Terenul a apartinut unei firme din Bucuresti, aflate acum in lichidare de catre un executor bancar din Targu-Mures, iar noi trebuie sa suportam groapa de gunoi din centrul orasului”, a declarat C.I., una o brasoveanca ce locuieste in zona. Referitor la aceasta situatie, purtatorul de cuvant al Primariei, Sorin Toarcea a declarat ca, fiind vorba de un teren privat, Primaria nu se poate implica in rezolvarea acestei situatii. „Noi putem salubriza numai terenurile care apartin domeniului public sau privat al municipalitatii. In ceea ce priveste proprietatile private, oricat ne-am dori, din moment ce nu exista baza legala, nu le putem igieniza” a explicat Toarcea.

Mizerie si pe Strada Ciobanului

Nemultumiti sunt si locuitorii strazii Ciobanului, ei plangandu-se ca terenurile din zona au devenit locuri de depozitare a deseurilor. Oamenii spun ca in zona a fost adus pamantul rezultat in urma saparii fundatiei catorva blocuri construite recent intre cartierul Tractorul si zona Rulmentul. Ulterior, a inceput sa fie aduse si alte deseuri. „Aici sunt aruncate cutii, pachete, sticle, sau chiar legume tiplate, produse de restaurante, cluburi, sau magazine alimentare. Nici oamenii nu sunt mai civilizati, iar pe drumul care leaga soseaua de centura cu cartierul Triaj, arunca molozul rezultat in urma renovarii locuintelor”, a declarat U.C., unul dintre locuitorii de pe Strada Ciobanului. Pe langa aceste probleme, ei sunt nemultumiti si de faptul ca drumul este neasfaltat, dar si de haitele de caini vagabonzi care constituie un real pericol pentru brasovenii care locuiesc in zona.

Situatie complicata

De cealalta parte, Sorin Toarcea a precizat ca, din punct de vedere juridic, situatia juridica a Strazii Ciobanului este una complicata: „Primii 27 de metri apartin Brasovului, apoi strada intra pe teritoriul comunei Sanpetru, dupa care revine pe teritoriul muncipiului Brasov. De asemenea, acolo sunt probleme si cu imobilele, unele fiind construite legal, altele nu. In aceste conditii, primul aspect ce trebuie facut este rezolvarea situatiei juridice a drumului, deoarece, pe unele portiuni trece chiar si pe terenuri private, motiv pentru care nici retelistii, nici autoritatile locale nu pot efectua lucrari. Abia apoi s-ar putea pune problema reabilitarii, lucrare de care ar trebui sa se ocupe atat Primaria Brasov, cat si cea a comunei Sanpetru. Noi vom vedea ce se poate face cu portiunea ce apartine municipalitatii”.

El a mai precizat ca deseurile din zona sunt depozitate pe terenuri private sau pe terenul ce apartine comunei vecine. In ceea ce priveste problema cainilor, aceasta poate fi rezolvata doar atunci cand animalele se afla pe teritoriul Brasovului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *