Tesla va lansa, in 2012, o productie de serie pentru prima masina electrica 100%

Planurile companiei Tesla Motors par sa fie unele marete, producatorul propunandu-si sa lanseze productia de serie de 20.000 de unitati/an in 2012 pentru cea mai recenta varianta, Model S, prima masina electrica 100%, noteaza „Financial Times” citat de Hotnews.ro.
masina electrica
Oficialii Tesla au declarat ca se cauta resurse pentru constructia unei fabrici unde sa fie produs autoturismul, capabil sa atinga 100 km/h in 6 secunde, cu o autonomie a bateriei cuprinsa intre 260 si 480 km.
Analistii citati de „Financial Times” sustin ca Model S poate avea succes pe pietele unde carburantul e scump si, in contextul in care pretul de baza pentru Model S se ridica la 57.000 de dolari, cei ce vor cumpara o masina electrica vor fi scutiti de taxe de mii de dolari, cheltuielile cu intretinerea vor fi ieftine si nici incarcarea „la priza” nu va costa mult.
Tesla urmeaza sa lanseze modelul S in Europa in 2012, insa nu se stie ce viitor va avea, mai ales ca sunt foarte multi constructori ce doresc sa dezvolte masini electrice, fapt ce ar influenta eventuala cota de piata a noului model.

Sursa: Ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *