Teste „antidoping” pentru masini: Germania vrea sa testeze emisiile anual fara sa anunte producatorii

  Teste "antidoping" pentru masini: Germania vrea sa testeze emisiile anual fara sa anunte producatorii
  Teste „antidoping” pentru masini: Germania vrea sa testeze emisiile anual fara sa anunte producatorii
  Germania intentioneaza sa introduca teste anuale pentru emisii fara sa anunte constructorii, cu scopul de a depista orice incercare de pacalire a normelor de poluare.
  Vor fi controale pentru masini in stilul testelor antidoping pentru atleti. In fiecare an si fara sa fie anuntate.

  Scandalul Volkswagen determina autoritatile germane sa se gandeasca la diverse solutii oportune prin care sa verifice mai atent respectarea normelor de poluare de catre constructori.
  Una dintre masurile luate in calcul este realizarea unor teste anuale pentru emisii fara ca producatorii auto sa fie anuntati in prealabil. In acest mod, nemtii spera sa determine constructorii sa renunte la diverse metode pentru fraudarea testelor de emisii. „Vor fi controale pentru masini in stilul testelor antidoping pentru atleti. In fiecare an si fara sa fie anuntate”, a explicat Alexander Dobrindt, ministrul german al transporturilor, pentru publicatia Bild.

  Pentru moment, autoritatile nu au dezvaluit metodele prin care vor face testele fara sa le anunte in prealabil, insa una dintre variante este selectarea modelelor de la companiile care inchiriaza masini. In plus, tehnicienii care vor realiza controalele vor fi transferati prin rotati pentru a asigura o transparenta cat mai mare a intregului proces.
  Masurile urmeaza sa fie propuse parlamentului german in cursul zilei de joi, iar documentul oficial va include si un plan pentru incurajarea vanzarilor de masini electrice.

  Pe de alta parte, ministrul transporturilor se asteapta ca Volkswagen sa publice un amplu raport despre modul in care inginerii constructorului german au reusit sa implementeze software-ul de pacalire a emisiilor. „Ma astept ca Volkswagen sa dezvaluie integral procedurile care au condus la manipulare”, a mai precizat el.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *