Toamna creste poluarea

  0
  466

  Emisiile de poluanti in aerul urban ating cele mai inalte niveluri toamna, din cauza traficului crescut, a pornirii sistemelor de incalzire centrala, dar si a fenomenelor de inversiune termica.
  cresterea poluarii
  Asa a declarat ieri Adrian Catrina, seful Agentiei de Protectie a Mediului Bucuresti, care sustine ca inversiunea termica are loc cand straturile superioare ale atmosferei sunt mai calde decat cele de la sol, formand asa-numitul fenomen de „clopot”, ce impiedica poluantii sa se disperseze.

  In Bucuresti s-a constatat totusi o usoara scadere a emisiilor in 2007 fata de anii 2005- 2006, datorita modernizarii parcului auto, mai sustine Catrina. Acesta a fost prezent, ieri, la lansarea la nivel national a Sistemului Air – Wave de supraveghere a poluarii urbane, compus din 147 de statii de monitorizare a aerului, care va permite realizarea unor prognoze de poluare pe 24-48 de ore si emiterea de avertismente catre populatie.

  Potrivit pneumologului Florin Mihaltan, bolnavii de emfizem pulmonar, astm bronsic si bronsita cronica ar trebui, in caz de avertisment, sa ramana in casa sau sa poarte masti protectoare.

  Sursa: Evenimentul Zilei

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.