Top 10 trenduri eco in business

„Marketingul verde” va deveni mult mai agresiv in 2008, prefigureaza analistii de la GreenBiz.com

GreenBiz.com a lansat, saptamana aceasta, raportul „State of Green Business 2008”, in care sunt enumerate principalele trenduri „verzi” care vor domina lumea businessului in acest an.

Printre acestea se numara faptul ca marile companii tind sa-si ia „obligatii” publice tot mai sonore vizavi de strategiile de combatere a incalzirii globale. Tot in varful topului sta faptul ca marii producatori de masini vor promova agresiv autovehiculele hibrid, ceea ce va duce la inmultirea semnificativa a numarului acestora in curand.

De asemenea, avioanele, trenurile, camioanele si vapoarele vor deveni tot mai „verzi” si asta pentru ca mai toti actantii sectorului de transporturi tind sa implementeze tehnologii eco-eficiente, care sa amelioreze impactul asupra mediului. Un alt trend descris de GreenBiz.com este dezvoltarea „marketing-ul verde”, care sa tinteasca pe de o parte spre consumatorul consacrat de produse eco, dar sa atraga si adepti din randul eco-scepticilor.

Eliminarea materiilor prime toxice pare a fi prioritara pentru agenti economici din arii foarte diferite, arata analiza celor de la GreenBiz. Reciclarea deseurilor pare a fi un alt sector in care se va investi considerabil, problema depozitarii gunoiului devenind o povara de care se incearca sa se scape. Peste 500 de tipuri de businessuri pregatesc proiecte de anvergura de dezvoltare durabila, in special de utilizare eficienta a resurselor naturale.

Cladirile verzi isi vor face loc tot mai indraznet in marile capitale ale lumii, iar bancile vor oferi credite avantajoase pentru investitiile in energie regenerabila. Cea mai frecventa sintagma din sloganurile marilor companii va fi „zero” – in combinatii de genul „zero emisii”, „zero deseuri” sau „zero carbon”. Analiza a fost realizata de Joel Makower si editorii de la GreenBiz.com pe baza a 20 de indicatori, in incercarea de a raspunde la intrebarea prin ce se traduce responsabilitatea verde in lumea businessului.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *