Topul Poluarii la Scoala 28

  0
  542

  Elevii claselor a VI-a ai Scolii Generale nr. 28 din Brasov au studiat efectele grave pe care le are poluarea asupra mediul inconjurator si au realizat un top al celor mai poluante orase ale lumii. Actiunea face parte din proiectul „Calitatea mediului, calitatea vietii” initiat in 2008 si care se va desfasura pe tot parcursul ciclului gimnazial.
  scoala
  Anul trecut, elevii aflati astazi in clasa a VI-a au demonstrat prin realizarea unor machete din materiale reciclabile si, ulterior, printr-o parada de moda din materiale ecologice ca stiu ce inseamna pastrarea mediului inconjurator. Proiectul „Calitatea mediului, calitatea vietii” a continuat in acest semestru cu o tema foarte apreciata si utila celor mici: un top al celor mai poluante orase ale lumii. Dupa luni intregi de studiu, elevii au prezentat cadrelor didactice si colegilor mai mici roadele muncii lor. In functie de numarul total al persoanelor afectate, clasamentul are in frunte orasul Cernobal din Ucraina.
  Cu totii au invatat astfel cat de nociva este poluarea pentru mediul inconjurator si sunt convinsi ca actiunea lor va avea impact si asupra adultilor. „Scopul general al acestui proiect a fost si este de altfel realizarea de abilitati practice. Am reusit sa-i includ in tot ceea ce inseamna informatii din carti, pliante, reviste si am pastrat tot timpul legatura prin intermediul calculatorului”, a declarat coordonatorul proiectului, Loredana Szeker, profesor geografie.
  Incepand cu anul viitor alti 4 elevi de clasa a V-a vor participa la un proiect international alaturi elevi ai altor unitati scolare. „Exista o tematica despre cum vad copiii fenomenele fizice, fenomenele biologice si tot ceea ce se intampla in natura, mai ales efectele poluarii. Acesta tema are un efect foarte important asupra personalitatii copiilor”, a declarat Elena Urian, profesor de educatie tehnologica.

  Sursa: Buna Ziua Brasov

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.