Toshiba propune o noua baterie litiu-ion

  0
  343

  Toshiba dezvolta o baterie litiu-ion care se poate incarca in cinci minute si are o durata de viata de 5000 de incarcari.

  Viitorul vehiculelor electrice se anunta a fi unul foarte promitator, desi specialistii erau sceptici in aceasta privinta din cauza problemelor aparute la nivelul bateriilor. Japonezii de la Toshiba se pare ca au gasit insa o solutie, reusind sa dezvolte o noua generatie de baterii litiu-ion care nu provoaca probleme.

  Noua tehnologie implementata pe bateriile Toshiba permite incarcarea acestora la 90% din capacitate in doar cinci minute si asigura functionarea lor la temperaturi extreme. Japonezii au anuntat ca durata de viata a bateriei este de 5000 de incarcari si ca nu exista pericolul producerii unor explozii necontrolate.

  Noile baterii gandite de Toyota sunt deja in stadiu de dezvoltare si ar putea fi folosite de constructorii auto pe modelele hibride cel mai tarziu in 2010. Aceasta tehnologie ar urma sa aduca in vistieria celor de la Toshiba aproximativ 900 de milioane de dolari pana in 2015.

  Daca aceasta baterie se va bucura de succes, modele ca Tesla Roadster nu vor mai avea de suferit amanari ale datei de productie. Supercarul electric american s-a confruntat cu grave probleme la nivelul bateriilor de alimentare, probleme care au dus la amanarea productiei de nenumarate ori.

  Sursa: Automarket

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.