„Rabla“ reînvie în „Prima ma?in?“, dar cu op?iuni limitate
„Rabla“ reînvie în „Prima maşină“, dar cu opţiuni limitate
Toyota anunta noi motoare, cu eficienta imbunatatita
Toyota anunta noi motoare, cu eficienta imbunatatita

Toyota vrea sa imbunatateasca performantele de mediu ale vehiculelor sale cu o serie de noi motoare, ultra-eficiente in consumul de carburant si cu o eficienta termica de top.

Noile motoare beneficiaza de tehnologiile Toyota implementate si rafinate in sistemele hibride si promit o imbunatatire a eficientei consumului de cel putin 10 procente fata de cele actuale.

Unul dintre noile motoare este unitate de 1,3 litri pe benzina, unde Toyota a implementat ciclul Atkinson – folosit uzual la sistemele hibride. Utilizarea ciclului Atkinson ofera o imbunatatire a consumului in detrimentul puterii, dar la modelele hibride acest neajuns este compensat prin electrificare. Prin aceasta abordare, Toyota aplica ciclul Atkinson de la sistemele hibride la modelele non-hibride si mareste puterea prin alte metode si tehnologii.

Astfel, combinat cu sistemul auto stop-start si alte functii, Toyota promite o eficienta a consumului mai mare cu 15% comparativ cu vehiculele actuale, si o eficienta termica de 38% – un nivel de top printre motoarele de serie.

Motorul 1.0 litri dezvoltat cu Daihatsu a obtinut o eficienta termica maxima de 37% prin metode similare. Combinat cu sistemul auto stop-start si alte tehnologii de reducere a consumului, vehiculele cu noul motor vor obtine o imbunatatire a consumului de carburant de 30% fata de modelele actuale.

Motoarele vor fi utilizate la modelele programate pentru redesign partial in viitorul apropiat, iar un total de 14 noi variante de motorizare vor fi introduse global din 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here