Ampla campanie de plantare de copaci demarata de Primaria Falticeni

Ampl? campanie de plantare de copaci demarat? de Prim?ria F?lticeni
Ampla campanie de plantare de copaci demarata de Primaria Falticeni
Ampla campanie de plantare de copaci demarata de Primaria Falticeni

Primaria Falticeni a inceput astazi o ampla campanie de plantare de copaci in mai multe zona ale municipiului, primarul Catalin Coman precizand ca actiunea se desfasoara impreuna cu cele trei colegii din Falticeni, si Scoala de Subofiteri Jandarmi. Catalin Coman a spus ca in total vor fi plantati peste 6.500 de arbori din speciile molid, salcam, salcie alba si paltin.

El a declarat ca puietii au fost pusi gratuit la dispozitia municipalitatii de catre Directia Silvica Suceava. Catalin Coman a explicat ca salcamii sunt plantati in special in zonele unde se inregistreaza alunecari de teren si pe strazile de la iesirea din oras unde iarna sunt probleme cu traficul rutier din cauza viscolului, in timp ce puietii de salcie alba si de paltin vor fi plantati in spatiile publice din jurul blocurilor si in parcuri.

„Pe langa infrumusetarea orasului, se vor realiza perdele de protectie in zone vulnerabile la inzapezire, pe terenuri din proprietatea publica situate la limita unor sectoare de drum care asigura legatura cu localitati invecinate cum ar fi Petia, Baia si Radaseni. In fiecare an avem probleme in a deszapezi aceste sectoare de drum. Rugam si proprietarii terenurilor care marginesc aceste drumuri locale sa permita realizarea perdelelor pe proprietatile lor, intreaga lucrare fiind facuta de angajatii Primariei Falticeni si partenerii nostri din acest proiect ecologic”, a spus Catalin Coman.

In cursul zilei de astazi elevii Colegiului “Nicu Gane” au plantat salcami pe strada Plesesti Gane, la iesirea spre Petia, elevii Colegiului “Vasile Lovinescu” au efectuat stabilizari de terenuri prin plantarea de puieti de salcam pe malurile paraului Targului, in timp ce elevii Colegiului “Mihai Bacescu” au creat o perdea de protectie pe strada Plutonier Ghinita, in apropierea intersectiei acestei strazi cu DN2E si cu drumul ce duce spre comuna Baia. De asemenea, elevii Scolii de Subofiteri Jandarmi Falticeni au organizat actiuni de ecoligizare, dupa care au plantat peste 1.000 de salcami pentru stabilizari de maluri in zona poligonului militar.

Catalin Coman a mai spus ca primaria Falticeni va pune la dispozitia asociatiilor de proprietari pentru infrumusetarea spatiilor verzi 350 de paltini, 300 de salcii albe si 300 de molizi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *