Toyota-hibrid, o noua masina cu poluare zero

0
393

Concernul Toyota construieste un model hibrid care va functiona cu hidrogen si electricitate. Masina va fi de doua ori mai rapida decat modelul precedent, precizeaza Associated Press.

Managerii companiei au anuntat ca noul model este cel mai eficient de pe piata automobilelor ecologice. Motorul foloseste principiul celulelor de combustie si utilizeaza hidrogen pentru a le actiona. Cu o astfel de masina, poluarea este nula, intrucat hidrogenul – prin ardere -produce numai vapori de apa.

Raportat la cantitatea de combustibil, Toyota hibrida poate parcurge distante mult mai mari decat alte masini ecologice. Constructorii au anuntat ca noua gama de autovehicule va fi disponibila pentru a fi cumparata in leasing, in magazinele din Japonia, cel mai tarziu la sfarsitul acestui an. „Nu ne-am gandit inca la un pret si nu avem un plan de dezvoltare in alte tari”, a declarat Kayo Doi, purtatoarea de cuvant de la Toyota.

Guvernul nipon si-a dat acordul

Cunoscut sub numele de „Fuell Cell Hybrid Vehicle”, noul model cu celule de combustie a primit aprobarea guvernului japonez. Constructorii sustin ca noul model a fost imbunatatit astfel incat sa poata porni fara probleme si la minus 30 de grade Celsius. „E o provocare tehnologica pentru noi sa punem in miscare vehiculul si pe vreme foarte rece”, a mai spus Kayo Doi.

La inceputul acestui an, compania a lansat un alt model de hibrid, numit Synergy, care permite reducerea cu 89% a noxelor poluante fata de motoarele cu combustie interna conventionale.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.