8 iunie – Ziua Oceanului Planetar

0
363

Chiar daca multi dintre oamenii de rand nu stiu, in fiecare an la data de 8 iunie , incepand din anul 1992, se sarbatoreste Ziua Oceanului Planetar(Oceanul Pacific,Atlantic, Indian si Arctic) .Cele patru bazine oceanice insumeaza 97 % din volumul total al hidrosferei care reprezinta invelisul de apa al globului terestru. Din pacate, aceasta sarbatoare internationala nu este recunoscuta de catre Natiunile Unite.

Anual, Proiectul Oceanic, impreuna cu Reteaua Oceanului Planetar, se lupta pentru a ne face sa realizam importanta deosebita a Oceanului in viata noastra. De asemenea, se organizeaza multiple activitati care ne ajuta sa realizam gravitatea problemelor cu care se confrunta Oceanul Planetar , cum ar fi pierderea multiplelor specii de animale si plante acvatice din cauza poluarii apei. Toate aceste probleme sunt provocate de neglijenta, inconstienta sau lipsa de educatie a omenilor.

Sa nu uitam , deci, ca Oceanul este o parte importanta din viata nostra si sa facem tot ce putem pentru a lupta impotriva poluarii a 70 % din suprafata trestra (suprafata acoperita de „Oceanul Planetar”).
Daliana Ilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.