Premii pentru constantenii care strang PET-uri

ONG Mare Nostrum si Petrom organizeaza, in cadrul programului „Respect pentru viitor”, „Saptamana Verde” (Green Week), o campanie publica dedicata Zilei Mediului, sarbatorita la data de 5 iunie.
„Saptamana Verde”, desfasurata intre 2 si 8 iunie, si-a propus sa implice constantenii in mentinerea echilibrului fragil al zonei costiere romanesti. Impactul activitatilor zilnice au transformat mediul in care traim intr-unul extrem de vulnerabil la toate schimbarile naturale sau provocate. De aceea un gest mic al fiecaruia dintre noi inseamna un pas important in schimbarea practicilor actuale in comunitatea noastra si un bun exemplu pentru educarea in spiritul respectului pentru mediu si pentru dezvoltare durabila .
Actiunile din „Saptamana Verde” implica elevi si profesori din peste 37 unitati de invatamant din judetul Constanta. Orice constantean poate participa la acest eveniment, daca vine cu o sticla de plastic (PET) sambata, 7 iunie, in parcul Teatrului de Balet Oleg Danovschi. Fiecare persoana care aduce o sticla de PET va primi un bilet de participare la Tombola PET-urilor si poate castiga un premiu ecologic oferit de catre organizatori.
Toti participantii sunt invitati sa se bucure de programul artistic cu tema ecologica oferit cu prilejul manifestarii: parada mascotelor mediului marin, concursul celor mai inspirate mesaje ecologiste, PET-bowling – joc de popice, desene pe asfalt realizate de copii de gradinita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *