Toyota va lansa in 2015 prima masina de serie pe hidrogen

  Toyota va lansa in 2015 prima masina de serie pe hidrogen
  Toyota va lansa in 2015 prima masina de serie pe hidrogen

  Toyota, cel mai valoros brand si constructorul cu cea mai extinsa gama de hibrizi va intra din 2015 pe piata vehiculelor propulsate pe baza de pila de hidrogen.

  Versiunea finala a modelului Toyota propulsat pe baza de pila de hidrogen va fi prezentat in cursul anului viitor, iar conform planurilor acesta va ajunge in 2015 pe pietele din Japonia, Europa si SUA, scrie bistrita.citynews.ro. Autovehiculul pe hidrogen va utiliza platforma compacta adaptata segmentului mediu, un derivat din scheletul defunctului Lexus HS 250 Hybrid. Sistemul de propulsie alternativ, motorul electric alimentat de curentul produs la bord va oferi o putere la nivelul unui Prius Plug-in Hybrid, adica in jurul a 136 CP.

  Principiul de generare a electricitatii la bordul automobilelor ce au ca si carburant hidrogenul este relativ simplu, bazat pe electroliza inversa. Energia ia fiinta in pila de combustie din reactia chimica dintre hidrogenul inmagazinat in rezervoare de inalta presiune si oxigenul din aerul inconjurator, mai noteaza sursa citata. Astfel, in pila se descompune hidrogenul in protoni cu sarcina pozitiva si in electroni cu sarcina negativa. Protonii migreaza la oxigen formandu-se astfel apa pura care aproape ca se poate bea de la teava de evacuare. Singurele emisii de pe teava de esapament sunt doar cateva picaturi de apa si aburi, deci tehnologia este complet prietenoasa cu mediul.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *