Peste 95% din orasele din China nu intrunesc standardele de mediu

Peste 95% din orasele din China nu intrunesc standardele de mediu
Peste 95% din orasele din China nu intrunesc standardele de mediu

Aproape toate orasele din China care au fost monitorizate pentru poluare anul trecut nu au reusit sa intruneasca standardele de stat, a declarat vice-ministrul pentru protectia mediului, Wu Xiaoqing, in timp ce a subliniat planurile tarii sale de a redresa consecintele cauzate de industrializarea rapida.

Din cele 74 de orase monitorizate de Beijing, 71 dintre ele aveau mai multe probleme, a spus Wu Xiaoqing. Singurele orase care au intrunit standardele au fost Haikou, de pe insula Hainan, capitala tibetana Llasa si orasul –statiune Zhoushan.

Wu a spus ca problemele de poluare ale tarii vor fi rezolvate numai prin modificari fundamentale in modul in care China isi va dezvolta economia. „In timp ce urmaream cresterea PIB-ului, plateam si pretul poluarii, iar acest pret este masiv”, a mai precizat acesta.

Premierul Li Keqiang a precizat in raportul sau pentru Parlament ca tara va „declara razboi poluarii” in acelasi mod in care a declarat razboi saraciei, dar criticii spun ca o retorica mai puternica s-ar putea sa nu fie destul daca nu voi fi implementate si reforme legale si institutionale.

Wu a spus ca imbunatatirea modului in care legile sunt aplicate este un element crucial pentru planurile Chinei si modificarile legii de protejare a mediului, din 1989, care este in prezent dezbatuta in Parlament, vor ajuta la cresterea costurilor pentru violarea standardelor si vor asigura ca cei care polueaza vor plati.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente