Array

Traseul de biciclete care leaga Sibiul de Rasinari, ce poarta numele lui Emil Cioran, inaugurat sambata

Traseul de biciclete care leaga Sibiul de Rasinari, ce poarta numele lui Emil Cioran, inaugurat sambata
Traseul de biciclete care leaga Sibiul de Rasinari, ce poarta numele lui Emil Cioran, inaugurat sambata

Traseul de biciclete a fost marcat de reprezentantii Asociatiei Tura in Natura Sibiu. Membrii asociatiei si-au propus sa identifice un traseu usor si pitoresc care sa ofere posibilitatea biciclistilor sibieni sa ajunga din Rasinari in Sibiu, pe drumuri de tara sau de padure.

De-a lungul traseului se gasesc obiective culturale, istorice si naturale precum Casa Memoriala Emil Cioran, Cetatea Cisnadioara sau Rezervatia Naturala ”Dumbrava Sibiului”.

“Pentru punerea in valoare a potentialului turistic, cultural, istoric si natural al municipiului Sibiu si a zonelor inconjuratoare, Asociatia Tura in Natura a marcat anul acesta circuitul cicloturistic ”Emil Cioran”, pe ruta Sibiu – Rasinari – Sibiu, de nivel scazut de dificultate dar cu un potential ridicat din punct de vedere al obiectivelor care pot fi vazute pe parcursul lui”, transmit reprezentantii asociatiei.

Astfel, sambata, 9 noiembrie, incepand cu ora 10.00, va avea loc inaugurarea circuitului cicloturistic ”Emil Cioran”. Pentru cei care doresc sa participe, pornirea este din fata Stadionului Municipal, din parcul Sub Arini.

Circuitul are o lungime de 23 kilometri si o diferenta de nivel de 265 metri. El porneste din dreptul Stadionului Municipal, strabate Parcul Sub Arini, apoi intra in Padurea Dumbrava inainte de Gradina Zoologica (intrarea din Valea Aurie). Dupa ce parcurge Padurea Dumbrava, imediat dupa Schitul Rasinari traseul coboara spre Rasinari. De la Casa Memoriala ”Emil Cioran” biciclistii vor urma drumuri de tara si drumurile forestiere ale Padurii Dumbrava pentru a se intoarce in Sibiu.

Traseul traverseaza paduri de stejar, pasuni si sate istorice, dand posibilitatea biciclistului sa se bucure de peisajul pitoresc al Marginimii Sibiului si de specificul localitatilor sasesti de la poalele Muntilor Cindrel.

Pentru marcarea acestui circuit cicloturistic Asociatia Tura in Natura a primit o finantare din partea Consiliului Judetean Sibiu, prin Agenda Sportiva 2013, care a completat resursele interne ale asociatiei dedicate acestui scop.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente