Intalnit cel mai des in estul S.U.A., stejarul este folosit de mult nu numai pentru frumusetea si dimensiunile acestuia ci si pentru remedii homeopatice. Scoarta de stejar alb contine o substanta, care se utilizeaza pentru a controla inflamatii interne si externe.
Utilizarile homeopatice de coaja de stejar alb sunt variate si sunt folosite de secole pentru a trata in conditii de siguranta si in mod natural mai multe tipuri diferite de boli. A fost descoperit ca acest ceai ar putea reduce frecventa si gravitatea pietrelor renale, deoarece contine zinc, magneziu, calciu si fosfor, toate acestea fiind folosite pentru a micsora suprafata de tesuturi afectate.
O alta utilizare a scoartei de stejar alb este ameliorarea hemoroizilor si a gutei. Poate fi folosita atat intern cat si extern. Pentru uz intern, puteti lua capsule disponibile la majoritatea magazinelor naturiste sau puteti prepara ceai de stejar alb. Pentru ceai, pur si simplu puneti cateva lingurite de scoarta de copac intr-o oala cu doua sau trei cani de apa si fierbeti. Cu cat adaugati mai multa scoarta, cu atat ceaiul devine mai puternic.
ceai, remediu, stejar, hemoroizi, varice
Pentru uz extern, cei mai multi oameni folosesc o crema facuta din scoarta de stejar alb. Puteti achizitiona aceasta pasta sau o puteti crea singuri, daca locuiti intr-o zona in care stejari albi sunt indigeni sau aveti acces la cele necesare prin intermediul magazinelor. Pentru a face crema, se amesteca scoarta de stejar alb cu pulbere de radacina de la acelasi arbore si glicerina, apoi se macina. Imprastiati alifia rezlutata pe zona pe care doriti sa o tratati si ar trebui sa experientati o senzatie de usurare aproape imediat. Exista oricum mai multe metode de a prepara aceasta pasta.
In trecut, nativii americani au descoperit ca, remediile din coaja de stejar alb pot sa trateze, de asemeni, gingivita. Dupa cum s-a mentionat mai sus, calitatile astringente de scoarta de stejar alb pot ajuta la reducerea umflarii gingiilor. Pur si simplu bea ceai de stejar alb in fiecare noapte inainte de a adormi. Acest lucru de multe ori functioneaza mai bine decat multe remedii traditionale.
Multi oameni au descoperit, de asemenea, ca pot ameliora venele varicoase cu ajutorul unei cataplasme din scoarta de stejar alb. Pur si simplu se creaza crema dupa cum s-a mentionat mai sus, apoi se pune un strat pe o bucata de bumbac si se acopera zonele cu varice. Lasati cataplasma sa actioneze timp de 2-3 ore, astfel ca scoarta de stejar alb sa poata fi absorbita in piele. Multi au sesizat o ameliorare in doar 1-2 saptamani de utilizare zilnica.
Coaja de stejar alb nu este periculoasa ca remediu homeopatic, dar poate provoca deshidratare, daca se foloseste prea des. Daca beti ceai in fiecare zi, asigurati-va ca beti o cantitate egala de apa pentru a nu va deshidrata. Pentru unii oameni, scoarta de stejar alb poate provoca, de asemeni, somnolenta si ameteli.