UE discuta deja despre aprovizionarea Europei cu gaz romanesc din Marea Neagra

0
579
Ini?iativa Verzilor din Parlamentul European privind contractele la gaz
Inițiativa Verzilor din Parlamentul European privind contractele la gaz
UE discuta deja despre aprovizionarea Europei cu gaz romanesc din Marea Neagra
UE discuta deja despre aprovizionarea Europei cu gaz romanesc din Marea Neagra

Dezvoltarea unui nou coridor de transport pentru gazul de la Marea Neagra prin Romania s-a aflat pe agenda discutiilor de joi, de la Bruxelles, dintre o delegatie a Transgaz si Transelectrica si comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, a declarat purtatoarea sa de cuvant, Sabine Berger.

‘Comisarul european pentru energie Gunther Oettinger a avut o intalnire cu o delegatie de la Transgaz si Transelectrica din Romania astazi.

Un punct de pe agenda a fost dezvoltarea retelelor de gaze si electrice in Romania si chestiunea curgerii reversibile’ la punctele de interconectare dintre Romania si Bulgaria si Romania si Ungaria, a declarat purtatoarea de cuvant.

Potrivit sursei citate, curgerea reversibila, asa-numitul ‘reverse flow’, inseamna ca o conducta poate din punct de vedere tehnic sa transporte gaz nu doar intr-o directie, ci in ambele, ceea ce creste securitatea aprovizionarii.

‘In plus, a fost discutata dezvoltarea unui nou coridor de transport pentru gazul de la Marea Neagra prin Romania’, a mai spus Sabine Berger.

Cu acest prilej, comisarul Oettinger si reprezentantii de la Transgaz si Transelectrica au mai abordat si chestiunea ‘modernizarii si dezvoltarii retelelor de electricitate din Romania si tarile vecine’.

‘In aceasta intalnire fructuoasa, companiile romane au reiterat angajamentul pentru continuarea integrarii Romaniei in piata de energie a UE’, a conchis purtatoarea de cuvant, potrivit economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.