Trei statii de transfer a deseurilor vor fi construite in judetul Suceava. Vezi la cat se ridica investitia

Trei statii de transfer a deseurilor vor fi construite in judetul Suceava. Vezi la cat se ridica investitia
Trei statii de transfer a deseurilor vor fi construite in judetul Suceava. Vezi la cat se ridica investitia
Trei statii de transfer a deseurilor vor fi construite in judetul Suceava. Vezi la cat se ridica investitia

Seful administratiei judetene sucevene, Catalin Nechifor, a parafat, joi, un contract de 10,5 milioane de lei cu firma Iridex Group Constructii SRL Voluntari pentru constructia a trei statii de transfer si a centrelor de colectare din Falticeni, Radauti si Campulung Moldovenesc si pentru extinderea a doua statii de transfer la Gura Humorului si Vatra Dornei, construite deja cu finantare Phare.

Intr-o conferinta de presa, presedintele CJ Suceava a spus ca firma constructoare si-a asumat ca va finaliza in luna noiembrie lucrarile, mentionand ca fiecare statie de transfer va fi echipata cu unitate de cantarire, birouri modulare pentru personal, separatoare pentru lichid usor pentru preepurarea apei de suprafata inainte de deversare in mediu sau in retele de canalizare, sistem de iluminat, sistem de drenare a apei de suprafata si imprejmuire.

Totodata, autoritatile sucevene vor organiza o licitatie pentru constructia unui numar de 1.250 de puncte de colectare in localitatile judetului, dar si pentru achizitia de 40.000 de containere pentru pregatirea compostului si 6.600 de eurocontainere pentru colectarea selectiva a deseurilor.

Nechifor a mai declarat ca autoritatile sucevene se confrunta cu o dificultate legata de legislatie privind desemnarea operatorilor pentru cele doua gropi de deseuri ecologice care se construiesc in judet printr-un proiect cu finantare europeana de 218 milioane de lei fara TVA. El a aratat ca legislatia europeana in domeniu a fost modificata la sfarsitul anului trecut, fiind prevazute noi reglementari pentru operatori, iar legislatia romaneasca va trebui aliniata la aceste norme. „Speram ca armonizarea sa se produca cat mai repede. Odata cu modificarea legislatiei vom incepe procedurile de selectie a operatorilor”, a spus Nechifor, care a precizat ca in luna noiembrie a acestui an proiectul trebuie sa fie functional. Presedintele CJ Suceava a aratat ca va fi nevoie de mai multi operatori care sa gestioneze cele doua depozite ecologice cat si pentru colectare si transport.

In prezent, stadiul de realizare a depozitului de deseuri din localitatea Moara este de 70 la suta, urmand sa fie functional in luna mai sau iunie, iar cel din Pojorata, de 25 la suta, si va fi finalizat pana in luna noiembrie.

In judetul Suceava, se construiesc, prin POS Mediu, doua depozite ecologice, unul in comuna Moara, langa Suceava, care deserveste zona de ses a judetului si unul in comuna Pojorata, care va deservi zona de munte, iar cele doua depozite ar trebui sa fie functionale la jumatatea anului 2014. Pe langa cele doua depozite ecologice, intregul proiect, in valoare de 218 milioane de lei, fara TVA, finantat prin POS Mediu, prevede si infiintarea a 1.250 de puncte de colectare a deseurilor si cinci statii de transfer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *