Suceava sta bine la implementarea sistemului integrat de gestionare a deseurilor.

Nechifor: Suntem obligati sa facem implementare sau sa dam banii inapoi, ceea ce ar insemna ca judetul si localitatile sa intre in faliment Saptamana aceasta conducerea Consiliului Judetean Suceava va avea o intalnire cu reprezentatii firmei de consultanta si membrii echipei de implementare a Proiectului „Sistem integrat de management integrat al deseurilor”, a anuntat presedintele…

Citește mai departe
Depozit eco

Depozitul ecologic de la Stauceni detine echipamente si tehnologii de ultima generatie

Depozitul ecologic de la Stauceni  a fost finalizat la inceputul acestei saptamani. Este primul depozit ecologic din judetul Botosani si deasemenea singurul care respecta legislatia europeana privind depoziarea deseurilor. A fost ridicat cu bani de la Uniunea Europeana, costand peste 143 de milioane de lei. Lucrarile au inceput in anul 2012, fiind amplasate mai multe module si…

Citește mai departe
Trei statii de transfer a deseurilor vor fi construite in judetul Suceava. Vezi la cat se ridica investitia

Trei statii de transfer a deseurilor vor fi construite in judetul Suceava. Vezi la cat se ridica investitia

Seful administratiei judetene sucevene, Catalin Nechifor, a parafat, joi, un contract de 10,5 milioane de lei cu firma Iridex Group Constructii SRL Voluntari pentru constructia a trei statii de transfer si a centrelor de colectare din Falticeni, Radauti si Campulung Moldovenesc si pentru extinderea a doua statii de transfer la Gura Humorului si Vatra Dornei,…

Citește mai departe

Eco Sud deschide un nou capitol ecologic in Judetul Teleorman

Proiectul „Sistem integrat de management al deseurilor la nivelul Judetului Teleorman”, initiat de Consiliul Judetean Teleorman si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Teleorman si finantat de Uniunea Europeana a fost completat astazi prin semnarea contractului de delegare prin concesionare a serviciilor privind Administrarea Depozitului Central de la Mavrodin catre societatea Eco Sud, companie de prim rang…

Citește mai departe

A fost semnat contractul pentru finalizarea primului depozit ecologic de deseuri din judetul Suceava

(UPDATE 5 octombrie, ora 9:11) Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Ioan Catalin Nechifor, a semnat, astazi, cu reprezentantii consortiului format din firmele General Construct Suceava si firmele cu capital portughez EFACEC din Portugalia si EFACEC Central Europe din Bucuresti, contractul de finalizare a lucrarilor la primul depozit ecologic de deseuri din judet, care va fi…

Citește mai departe

Parteneriat romano-portughez in Suceava, pentru un depozit ecologic de deseuri

Portughezii de la firmele Efacec si Efacec Central Europe vor sa construiasca, in parteneriat cu General Construct din Suceava, un depozit ecologic de deseuri. Valoarea contractului se ridica la 27 de milioane de lei. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, a declarat intr-o conferinta de presa ca s-a incheiat o etapa importanta in proiectul cu…

Citește mai departe

Incepand de miercuri, gunoiul sucevenilor va fi depozitat temporar in apropierea fostei gropi de gunoi

In urma obtinerii avizelor necesare, deseurile menajere adunate de la locuitorii municipiului Suceava vor fi stocate, temporar, incepand de miercuri, in apropierea fostei gropi de gunoi a orasului. Anuntul a fost facut miercuri, de primarul Ion Lungu, care a explicat ca “este vorba de o stocare temporara, de doua-trei luni, urmand ca deseurile sa fie…

Citește mai departe

Modernizarea retelelor de apa si depozitele ecologice de deseuri risca sa ramana fara fonduri

Judetul Suceava va avea poate cel mai mult de suferit daca, in urmatoarea perioada, Comisia Europeana (CE) va decide suspendarea proiectelor din cadrul Programului Operational Sectorial (POS) Mediu derulate in Romania prin Ministerul Mediului, dupa cum, recent, s-a decis suspendarea finantarii proiectelor europene finantate prin Programul Operational Regional (POR), program gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale…

Citește mai departe

Translatia gropii de gunoi prin Maramures

MARAMURES. Autoritatilor li se termina optiunile pentru amplasamentele depozitelor ecologice! In curand, autoritatilor din Maramures li se termina… satele. Umorul este insa negru, pentru ca negasirea unor amplasamente pentru depozitele de deseuri ecologice duce la pierderea unui proiect in valoare de aproape 70 de milioane de euro. Inspaimantati de acesta posibilitate, oficialii Consiliului Judetean au…

Citește mai departe

Finantare de 52 milioane euro pentru gestionarea integrata a deseurilor in judetul Hunedoara

In judetul Hunedoara vor fi construite doua depozite ecologice si mai multe statii de transfer, sortare si compostare a gunoiului, in cadrul unei proiect cu finantare europeana in valoare de 52 de milioane de euro, castigat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara, care se refera la instituirea unui sistem integrat de gestionare a deseurilor. Planul de…

Citește mai departe
Cheltuirea banilor pentru mediu, în puterea autorităţilor locale

Cheltuirea banilor pentru mediu, in puterea autoritatilor locale

„Perioada urmatoare este cruciala pentru absorbtia fondurilor europene” a declarat ieri ministrul mediului, Laszlo Borbely, in comuna Moara, unde a vizitat santierul unui depozit ecologic. Potrivit lui Borbely, luni, la Bucuresti, ministerul de resort va semna mai multe proiecte de finantare pentru lucrari de aductiuni de apa si depozite de deseuri, in valoare de aproximativ…

Citește mai departe

Posibile spatii pentru amplasarea gropilor ecologice in Maramures

Problema celor doua zone in care urmeaza a fi amplasate depozitele ecologice din Maramures s-a transformat in epopee. Deoarece termenul limita pentru inceperea implementarii proiectului expira la sfarsitul lunii noiembrie, conducerea Consiliului Judetean Maramures a intetit sedintele extraordinare. Si astfel, cu cate o intalnire pe saptamana, consilierii vor vota indicatorii tehnici si vor emite proiecte…

Citește mai departe

CJ Harghita il acuza pe Nemirschi ca stimuleaza incalcarea legii dand bani pentru gropile neconforme

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Csaba Borboly, sustine, intr-un comunicat transmis marti, ca decizia ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, de a acorda bani primariilor care nu au inchis depozitele de gunoi neconforme pentru a-si indeplini angajamentele stimuleaza nerespectarea legii. „O astfel de initiativa nu face decat sa faca apel la nerespectarea legii, apel adus la politica de…

Citește mai departe

Toate tarile UE trebuie sa inchida depozitele neconforme si sa reduca deseurile depozitate

Executivul european a reamintit intr-un comunicat ca joi expira termenul limita pentru conformarea la normele UE privind depozitarea deseurilor in Uniunea Europeana care nu respecta standardele in domeniu si reglementarile de diminuare a cantitatilor de deseuri biodegradabile depozitate. „Comisia Europeana a scris tuturor statelor membre pentru a le reaminti obligatia care le revine si pentru…

Citește mai departe

Doar 10% din depozitele de gunoi sunt ecologice

Din 225 de depozite municipale, numai 20 indeplinesc normele europene de mediu.Aproape jumatate din depozitele de deseuri din zona urbana trebuie sa se conformeze standardelor europene pana in 2017. Datele statistice ale Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si ale Institutului National de Statistica arata ca, la nivelul anului 2008, aproximativ 99% din deseurile produse in…

Citește mai departe

CLADIREA 1 DIN CADRUL PROLOGIS PARK BUCHAREST A1 PRIMESTE CERTIFICATUL DE PERFORMANTA ENERGETICA „CLASA A”

ProLogis (NYSE: PLD), unul dintre principalii furnizori globali de spatii de distributie, a anuntat astazi ca depozitul 1 din cadrul ProLogis Park Bucharest A1, parcul industrial premium al ProLogis din Romania, a primit certificatul de performanta energetica „clasa A” din partea a doi auditori independenti specializati in evaluarea consumului de energie, reprezentand Asociatia Auditorilor Energetici…

Citește mai departe

CE a aprobat primul proiect de management al deseurilor din Romania, de 36 milioane euro

Comisia Europeana (CE) a aprobat primul proiect de management integrat al deseurilor din Romania, de 36 milioane euro, din care aproape 75% este finantat din fonduri europene, a anuntat, luni, Ministerul Mediului. Prin acest proiect de la Bistrita-Nasaud, depozitele rurale si urbane de deseuri, care nu se ridica la nivelul standardelor europene, vor fi inchise….

Citește mai departe

„Vom plati sute de mii de euro pe zi pentru gropile de gunoi”

Ministrul Mediului spune ca respectarea obligatiilor privind inchiderea gropilor de gunoi in acest an este imposibila. Consecinta: sanctiuni financiare. Toate gropile comunale de gunoi trebuie inchise pana la mijlocul lunii iulie. Alte 68 de depozite municipale trebuie sa-si sisteze activitatea in cursul acestui an. Termenul-limita pentru inchiderea gropilor de gunoi comunale neconforme este data de…

Citește mai departe

Reciclarea in Romania

Colectarea, reciclarea si tratarea deseurilor reprezinta o prioritate pentru toti si se regaseste si in angajamentele asumate de Romania fata de Uniunea Europeana, a declarat ministrul mediului si gospodaririi apelor, Sulfina Barbu, informeaza Rompres, citata de www.SMARTfinancial.ro. Potrivit ministrului, deoarece exista cadrul legal pentru gestionarea deseurilor, iar delimitarea clara a responsabilitatilor si obligatiilor autoritatilor locale…

Citește mai departe

Gunoiul ramane in curtea autoritatilor locale

Rampele ecologice regionale din fondurile structurale pot fi realizate doar de catre autoritatile publice locale.
Implicarea companiilor private, direct sau prin intermediul parteneriatelor public-private (PPP), in construirea de depozite ecologice de deseuri cu finantare europeana nu este posibila in perioada 2007-2013, au aratat reprezentantii institutiei de gestionare a fondurilor structurale pentru mediu.

Citește mai departe