Problema celor doua zone in care urmeaza a fi amplasate depozitele ecologice din Maramures s-a transformat in epopee. Deoarece termenul limita pentru inceperea implementarii proiectului expira la sfarsitul lunii noiembrie, conducerea Consiliului Judetean Maramures a intetit sedintele extraordinare.
Si astfel, cu cate o intalnire pe saptamana, consilierii vor vota indicatorii tehnici si vor emite proiecte de hotarari, ca investitia gropilor ecologice sa poata fi realizata.
In urmatoarele saptamani este necesar ca terenurile pe care se vor construi gropile de gunoi sa fie identificate. Din afirmatiile presedintelui CJ Marmures, Directia Tehnica din cadrul institutiei, impreuna cu vicepresedintii, precum si primarii care fac parte din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea Integrata a Deseurilor Menajere in judetul Maramures, a identificat opt posibile zone pentru amplasarea gropilor ecologice. „Nu voi face publice locurile alese, pana cand nu vom avea toate avizele si vom sti cu siguranta ca terenurile corespund cerintelor. Abia atunci vor fi anuntate si se va trece la dezbateri publice. Avem experiente anterioare neplacute, care ne arata ca tocmai unii dintre colegi ar putea pune oprelisti proiectului. Nu mai fac greseala de a nominaliza locurile, spun doar ca ele exista”, a afirmat presedintele CJ.
– Posibile gazde ale gropilor de gunoi
Studiind proiectul de hotarare aprobat in unanimitate de catre consilierii judeteni intruniti, ieri, in sedinta extraordinara, reiese ca au fost propuse, de catre Directia Tehnica, mai mult de opt locuri pentru zonele de nord si sud ale judetului. Pentru partea de Sud, au fost gasite alternative la Phoenix (est si sud), Arinis, Grosi, Recea (situl 1 si situl 2), Somcuta Mare, Satulung. Pentru partea de nord a Maramuresului, se analizeaza ca variante Craciunesti, Sarasau, Teplita, Petrova (situl 1 si situl 2), Viseu de Mijloc, Viseu de Sus, Rozavlea (situl 1 si situl 2), Calinesti si Bocicoiu Mare. Ceea ce au votat consilierii judeteni, dupa votul favorabil si in unanimitate al comisiei, a fost aprobarea documentelor elaborate pana in prezent, in cadrul aplicatiei „Sistem de management integrat al deseurilor din judetul Maramures”, precum si continuarea elaborarii acestor documentatii.