Timisorenii proiecteaza depozitul de deseuri din Farcasa

Timisorenii proiecteaza depozitul de deseuri din Farcasa

Problema celor doua depozite ecologice din judetul Maramures inca este departe de a se fi incheiat. Deocamdata se cunoaste doar proiectantul in cazul depozitului de la Farcasa, o firma din Timisoara, conform declaratiilor facute, pentru citynews.ro, de catre vicepresedintele CJ Maramures, Emil Marinescu.

Acesta a mai adaugat faptul ca respectivul proiectant trebuie sa isi faca simtita in aceste zile in judetul Maramures, mai exact la CJ Maramures, pentru a preda respectivul proiect si CJ Maramures sa il trimita spre aprobare la minister, la Bucuresti si de aici spre aprobare la Bruxelles.

“Nu vorbim de gropi ecologice, ci de un sistem de management al deseurilor care inseamna inchiderea actualelor depozite, care inseamna construirea unor centre de preluare si de sortare a deseurilor. Discutam apoi despre tot ceea ce inseamna echiparea cu recipient la nivel de unitati administrativ-teritoriale si nu numai.

Pentru ca vorbim pana la nivel de sat, cartier s.a.m.d. Mai discutam apoi de centrul de management la Farcasa, acest proiect fiind castigat de catre o firma din Timisoara, iar in aceste zile trebuie sa soseasca proiectantul sa ne predea proiectul si noi sa il depunem la Minister pentru ca el sa fie aprobat si trimis pentru finantare la Bruxelles”, a declarat, pentru ziarul nostru, Emil Marinescu.

El a mai mentionat faptul ca pentru partea de nord a judetului sunt luate in calcul realizarea unor centre mai mari de sortare a deseurilor, prima zona vizata fiind municipiul Sighetu Marmatiei: “Vorbim doar de un singur depozit in partea de sud a judetului, pentru ca in Nord se vor face statii mai mari de sortare si aici ca refer in special la Sighet. In cel mai fericit caz, putem vorbi de o demarare a acestor lucrari in primul trimestru al anului viitor”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente