Depozitul Ecologic de la Vidra va produce electricitate pana la sfarsitul anului

0
448
Centrala pe baza de biogaz la Roman
Depozitul Ecologic de la Vidra va produce electricitate pana la sfarsitul anului

Investitia Eco Sud se ridica la aproximativ 30 mil. euro

Centrala de productie a energiei electrice din biogaz, care va fi realizata pana la sfarsitul acestui an de Eco Sud, va produce energie electrica din gunoiul menajer, in urma unei investitii de aproximativ 30 mil. euro, a comunicat ieri compania. „Sub imperativul descoperirii de noi surse de energie, bazate pe resurse inepuizabile si deopotriva ecologice, dar si avand ca deziderat sanatatea mediului inconjurator, Eco Sud coordoneaza realizarea unei centrale de productie a energiei electrice din biogaz, in cadrul Depozitului Ecologic Vidra”, a comunicat ieri Eco Sud, precizand ca, pana la sfarsitul acestui an, „biogazul va fi colectat, tratat si dupa aceea transportat la turbinele pe gaze, ale caror generatoare vor produce energie electrica, care va fi evacuata in reteaua zonala de distributie”.
In prima faza a valorificarii energetice vor fi instalate microturbine, pentru o putere egala cu 2 MW, iar in final, puterea totala neta a centralei ce urmeaza a fi evacuata in reteaua Sistemul Electroenergetic National va atinge valoarea de 14 MW.
Obiectivul politicii de dezvoltare durabila a Eco Sud il reprezinta furnizarea de solutii integrate de mediu, destinate depozitarii si eliminarii deseurilor menajere solide si asimilabile, in conditiile minimizarii impactului asupra mediului inconjurator.
Investitiile majore in cadrul celor 2 depozite ecologice detinute – in Vidra si municipiul Craiova, au insumat mai multe milioane de euro in ultimii 3 ani si au vizat constructia de celule noi, utilaje si lucrari de inchidere a celulelor care au atins capacitatea finala de depozitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.