Directorul de la Mediu Constanta, acuzat ca a cerut spaga pentru un aviz

  0
  397
  Valentin Popescu: "Daca au indraznit sa-mi ceara spaga si mie, care sunt ziarist, va puteti da seama de tupeul acestor oameni si de nevoia lor de bani"

  Spaga pare sa fie principala sursa de finantare pentru membrii partidului de guvernamant. Directorul Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului (APM) Constanta, pedelistul Senol Zevri, este acuzat de un om de presa constantean de luare de mita. Potrivit directorului cotidianului local „Liderul de opinie”, Valentin Popescu, seful APM i-a cerut 5.000 de euro pentru a-i elibera avizul de mediu pentru o constructie. „Eu sunt administratorul unei firme care detine un teren in municipiul Constanta. Pe acest teren intentionam sa ridicam, eu cu un partener, o locuinta”, declara Popescu. Problemele au aparut in momentul depunerii dosarului pentru obtinerea avizului de mediu. Potrivit omului de presa, directorul APM a taraganat eliberarea avizului. „In 20 de ani de presa, asa ceva nu mi s-a intamplat niciodata. Cu restul avizelor nu am avut nicio problema. La Mediu, insa, directorul APM mi-a spus clar ca mie certificatul de urbanism imi expira in septembrie, iar lui legea ii da voie sa ma amane pana in octombrie”, a spus directorul „Liderului de opinie”. Pentru ca avizul de mediu sa fie eliberat in timp util, pedelistul Senol Zevri a cerut, initial, suma de 10.000 de euro, conform spuselor lui Popescu, pentru ca, la final, sa ajunga la 5.000 de euro.

  – INTERMEDIARUL SORIN – Valentin Popescu sustine ca, dupa negocierea pretului cu directorul APM, in scena a intrat un intermediar: „Acest Sorin mi-a fost recomandat chiar de Senol (care mi-a scris numarul si numele lui pe o bucatica de hartie) pentru a continua „tranzactia”. Nu stiu cine este si nici care este numele lui de familie. S-a prezentat la mine la birou, in redactia ziarului, pentru a colecta banii ceruti de seful APM”, a declarat Valentin Popescu. Omul de presa spune ca, pentru a-i explica circuitul spagii, Senol Zevri i-a facut o schema. „El era in centru si de la el porneau sageti catre Prefectura Constanta, Inspectoratul Teritorial de Constructii si catre inca o persoana din institutia pe care o conduce”, a spus Popescu, adaugand ca, dupa plata banilor ceruti, acelasi Sorin i-a adus la birou avizul de mediu. „Aici a facut o greseala, pentru ca avizul de mediu se ia personal, solicitantul trebuind sa semneze pentru primire. Prin urmare, va trebui sa explice de ce nu este semnatura mea acolo”, a mai spus omul de presa.

  – ATACUL, CEA MAI BUNA APARARE – Declaratiile lui Valentin Popescu au fost facute dupa ce, in cadrul unei conferinte de presa organizata vineri, directorul Senol Zevri a declarat ca este amenintat de directorul unui ziar constantean, care il santajeaza pentru a obtine avizul de mediu (asta in conditiile in care avizul de mediu a fost deja eliberat pe 20 aprilie, dupa cum sustine Popescu!), pentru ridicarea un imobil de 7 etaje pe bulevardul Ferdinand nr. 33 – 39. Directorul APM a afirmat ca motivul pentru care nu poate emite un aviz de mediu favorabil il constituie sesizarile primite din partea locatarilor blocurilor vecine, care nu sunt de acord cu ridicarea imobilului. „Sunt de partea oamenilor si atat timp cat respectiva firma nu a reusit sa obtina toate avizele necesare la dosar, nu dau niciun aviz”, a afirmat directorul APM Constanta. Potrivit lui Valentin Popescu, gestul pedelistului este o consecinta a ultimei convorbiri telefonice avute cu el. „Dupa Paste, l-am sunat si i-am spus sa dubleze suma pe care a luat-o de la mine si sa doneze banii Caminului de Batrani. Tot atunci i-am spus si ca am probe audio si foto cu ceea ce s-a intamplat si probabil s-a gandit ca cea mai buna aparare este atacul, motiv pentru care a decis sa iasa in presa cu respectivele declaratii”, a afirmat omul de presa constantean. Valentin Popescu a facut deja demersurile necesare catre institutiile abilitate, pentru a se face lumina in acest caz. „Daca au indraznit sa-mi ceara spaga si mie, care sunt ziarist, va puteti da seama de tupeul acestor oameni si de nevoia lor de bani”, a adaugat, in incheiere, directorul „Liderului de opinie”.

  Fragmente din inregistrarile detinute Valentin Popescu:

  1. Discutie Valentin Popescu – Sorin, in biroul omului de presa:

  V.P: Asa, puteti sa spuneti maine ca n-ati luat nimic de la mine…

  Sorin: Daca el (Senol Zevri – n.r.) m-a trimis, va dati seama!

  V.P: Sau macar dati-i telefon sa-i spuneti ca sunteti la mine in birou, atat macar: „Sunt la domnul Popescu la birou” si el intelegea.

  2. Convorbire telefonica Valentin Popescu – Senol Ze

  PUBLICITATE

  vri:
  V.P: Va salut domnul director! E la mine in birou prietenul dumneavoastra, se poate, da? Cu toata increderea. Imi da hartia, a zis ca imi da hartia acum si luni ne vedem. Bine, o sa va zica el de restul, da? Bine domnul director, bine!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.