Cu sapte ursi carpatini in ograda, la Fantanele

0
490
Cu sapte ursi carpatini in ograda, la Fantanele
Cu sapte ursi carpatini in ograda, la Fantanele

In urma sesizarii Asociatiei de protectie a Animalelor „Milioane de Prieteni” Brasov, inspectorii din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arad s-au deplasat la Fantanele, pentru a verifica o situatie iesita dn comun. Inspectorii au controlat gospodaria domnului C.Gheorghe din localitate, „unde s-a constatat ca susnumitul detine un numar de sapte capete ursi carpatini (bruni)”, informeaza reprezentantii DSV Arad.

Din 1992
„Mentionam faptul ca dl. C. Gheorghe a achizitionat doi ursi (femela, mascul) in varsta de 5 luni in anul 1992 de la Gradina Zoologica Brasov cu factura si certificat sanitar veterinar de transport animale vii, diferenta de cinci capete fiind obtinuta prin prasila proprie in exploatatie”, subliniaza inspectorii, mentionand ca pastrarea animalelor se poate face doar in a numite conditii si intr-o perioada scurta de timp.
„Prin nota de constatare intocmita i s-a adus la cunostinta d-lui C. Gheorghe prevederile Legii nr.205/2004 privind protectia animalelor, conform caruia pot fi detinute animale salbatice pe o perioada determinata de timp, in vederea ingrijirii si recuperarii fizice pentru animalele aflate in impas de supravietuire, preluate din libertate, numai cu acordul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor”, a subliniat dr. Gheorghe Ban, director executiv al DSV Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.