Eco Sud deschide un nou capitol ecologic in Judetul Teleorman

0
553
Eco Sud deschide un nou capitol ecologic în Judeţul Teleorman
Eco Sud deschide un nou capitol ecologic in Judetul Teleorman
Eco Sud deschide un nou capitol ecologic in Judetul Teleorman

Proiectul „Sistem integrat de management al deseurilor la nivelul Judetului Teleorman”, initiat de Consiliul Judetean Teleorman si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Teleorman si finantat de Uniunea Europeana a fost completat astazi prin semnarea contractului de delegare prin concesionare a serviciilor privind Administrarea Depozitului Central de la Mavrodin catre societatea Eco Sud, companie de prim rang in Europa de Est in domeniul tratarii deseurilor menajere. Proiectul are o valoare totala de 21,5 milioane de euro.

Noul sistem integrat de gestionare a deseurilor, realizat prin acest proiect, include depozitul ecologic de deseuri, o statie de sortare, o statie de compostare si un sistem de colectare selectiva. Etapa finala in traseul deseurilor presupune transportarea si depozitarea deseurilor menajere care nu pot fi reciclate in noul depozit, depozit care beneficiaza de un sistem avansat de etansare, drumuri tehnologice, cladiri administrative, un cantar pod bascula, o statie de tratare a levigatului si o statie destinata arderii gazului rezultat din deseuri. Astfel se definitiveaza parcursul deseurilor menajere, pentru ca Judetul Teleorman sa fie mai curat, mai putin poluat si nu in ultimul rand, mai civilizat.

Prin urmare, compania Eco Sud se extinde in extremitatea sudica a tarii, incluzand de astazi in gestionarea sa Depozitul Central de la Mavrodin, a carui administrare este rezultatul definitiv al procedurii de achizitie publica demarata in 2010 de Consiliul Judetean Teleorman si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Teleorman. In calitate de operator al depozitului, compania Eco Sud va asigura acoperirea totala a activitatii de depozitare si eliminare a deseurilor la nivelul intregii regiuni, oferind servicii de depozitare, tratare si eliminare a deseurilor menajere, dar si servicii de compostare si reciclare. Adaugand in gestiunea sa acest depozit zonal, compania Eco Sud isi consolideaza pozitia de companie dedicata promovarii unui sistem durabil de gestionare a deseurilor, excelentei in servicii si responsabilitatii fata de mediul inconjurator.

„Desemnarea companiei Eco Sud drept operator al Depozitului Central de la Mavrodin marcheaza cei 12 ani de experienta ai companiei in furnizarea de servicii profesioniste in activitatea de gestionare a deseurilor. Ne vom mobiliza, vom face investitii imediate, in primele 2 saptamani, de peste 1 milion de euro, pentru a pune pe deplin in actiuneacest depozit intr-un timp cat mai scurt si pentru ca rezultatele sa fie cat mai evidente.”

Despre Eco Sud SRL:

Incepand cu anul 2001, compania Eco Sud este un important furnizor de servicii in domeniul deseurilor nepericuloase solide urbane si industriale asimilabile, ce intruneste toate criteriile de acceptare stabilite prin autorizatiile integrate de mediu pe care le detine. Eco Sud este considerata o companie de prim rang in Europa de Est, datorita celui mai mare depozit detinut, Vidra – pentru Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov, cu o suprafata totala de 45 de hectare, avand cantitati de peste 2000 de tone de deseuri tratate zilnic si o frecventa de peste 400 de autogunoiere pe zi.

Succesul companiei Eco Sud se datoreaza unei echipe tinere si entuziaste care s-a specializat in domeniul deseurilor atat in tara cat si in strainatate , in conformitate cu directivele de mediu ale Uniunii Europene, al carei coordonator tehnic actual este Stefano Veggi, un reputat specialist la nivel european, profesor in ingineria mediului la Facultatea din Siena, Italia, printre realizarile sale numarandu-se proiectarea a numeroase depozite de deseuri din Europa si America de Sud.

Asumandu-si integral angajamentul pentru calitatea serviciilor, prin investitii directe in imbunatatirea procesului tehnologic al celor 2 depozite ecologice coordonate (Vidra – pentru Judetul Ilfov si Municipiul Bucuresti si Mofleni – pentru Judetul Dolj si Municipiul Craiova), Eco Sud a integrat profesionalismul, inovatia si grija fata de mediu in politica sa de management.

Prin includerea Depozitului Central de la Mavrodin in administrarea sa, partenerilor de traditie ai companiei – Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Craiova si Consiliul Judetean Dolj, li se adauga incepand de astazi, Consiliul Judetean Teleorman, ca prinicipal partener pentru o gestiune eficienta si profesionista a deseurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.