Soarta depozitului de deseuri de la Coltau se decide maine

0
228

Identificarea celor doua locatii unde vor fi ridicate depozitele ecologice inca da mari batai de cap autoritatilor judetene. Stadiul proiectului de gestionare integrata a deseurilor in Maramures va fi analizat, pentru a nu stiu cata oara, intr-o noua sedinta a alesilor judeteni.

Aceasta va avea loc maine, 2 noiembrie, cu incepere de la ora 11.00,  pe ordinea de zi a acestei intalniri  fiind trecute doua proiecte de hotarare, respectiv proiect de hotarare privind aprobarea documentelor elaborate in cadrul aplicatiei „Sistem de management integrat al deseurilor din judetul Maramures”, respectiv proiect de hotarare privind aprobarea continuarii elaborarii documentatiei necesare promovarii aplicatiei mai sus amintite, inclusiv asumarea finantarii acesteia.

Sedinta de maine va confirma faptul ca nu vom renunta la proiect. Nu stiu sa va spun acum pana la urma unde se vor face cele doua depozite ecologice si nici nu vreau sa le spun pana nu rezolv ceva. Si dupa aceea le voi spune, pentru ca intotdeauna s-a vorbit inainte. De cativa ani proiectul e blocat pentru ca este un prost management. Eu cred ca intai trebuie rezolvate problemele si abia apoi sa vedem amplasamentele. Deci, dupa ce amplasamentele vor fi conforme din toate punctele de vedere, dupa aceea le vom discuta. Maine suntem obligati sa ne asumam proiectul si urmeaza sa identificam pana in luna martie cele doua locatii. Proiectul nu consta numai in gasirea celor doua locatii, ci are o gramada de alte chestiuni, cum ar fi inchiderea de gropi, selectare deseuri, primire-predare deseuri, depozitele fiind elementul final„, a aratat, pentru citynews.ro, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Mircea Man. Acesta este convins ca cele doua zone unde vor functiona gropile ecologice vor fi identificate mai repede de martie 2011.

La randul sau, primarul municipiului Sighetu Marmatiei, Eugenia Godja a confirmat, pentru ziarul nostru, ca o comisie de la CJ Maramures s-a deplasat la Sighet pentru a vedea daca locatia pe care Primaria Sighet o propune pentru ridicarea depozitului poate fi luata in consideratie sau nu.

Identificarea celor doua amplasamente pentru ridicarea depozitelor ecologice este o chestiune care dureaza de ceva vreme. Daca la inceput s-a vorbit despre Rozavlea, Lapusel, Recea sau Ariesu de Padure, in momentul de fata nimic nu este sigur. Decat poate faptul ca CJ Maramures nu are de gand sa dea cu piciorul la cele cateva milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.