Parteneriat romano-portughez in Suceava, pentru un depozit ecologic de deseuri

0
317
O procedură clară privind stabilirea procentului real al colectării selective, până la finele anului
Parteneriat romano-portughez in Suceava, pentru un depozit ecologic de deseuri

Portughezii de la firmele Efacec si Efacec Central Europe vor sa construiasca, in parteneriat cu General Construct din Suceava, un depozit ecologic de deseuri. Valoarea contractului se ridica la 27 de milioane de lei.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, a declarat intr-o conferinta de presa ca s-a incheiat o etapa importanta in proiectul cu finantare europeana de 218 milioane de lei derulat in judet.

Proiectul vizeaza realizarea unui sistem integrat de management al deseurilor prin semnarea contractului de executie pentru punerea in functie a depozitului ecologic din comuna Moara si care va deservi zona de ses a judetului.

Depozit construit in doua etape

La depozitul ecologic de la Moara lucrarile au inceput din 2010, intr-o prima etapa, cu fonduri ale CJ, de 27 de miloane de lei, recuperate apoi din finantarea europeana a proiectului, fiind executate de firma austriaca Alpine Bau.

In cea de-a doua etapa, la Centrul de management integrat al deseurilor din comuna Moara se va construi o statie de tratare a levigatului, o statie de sortare si o platforma publica de colectare a deseurilor, lucrarile urmand sa fie finalizate in termen de 18 luni.

Pe langa cele doua depozite ecologice, intregul proiect, in valoare de 218 milioane de lei, prevede infiintarea a 5.000 de puncte de colectare a deseurilor si sapte statii de transfer.

Presedintele CJ Suceava a aratat ca autoritatile sucevene discuta deja ca in ceea ce priveste perspectiva gestionarii deseurilor din judet sa fie infiintata o uzina complexa care sa recicleze deseurile si sa produca si energie in conditiile in care durata de functionare a celor doua depozite ecologice este de aproximativ zece ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.