Incepand de miercuri, gunoiul sucevenilor va fi depozitat temporar in apropierea fostei gropi de gunoi

0
408
Incepand de miercuri, gunoiul sucevenilor va fi depozitat temporar in apropierea fostei gropi de gunoi
Incepand de miercuri, gunoiul sucevenilor va fi depozitat temporar in apropierea fostei gropi de gunoi

In urma obtinerii avizelor necesare, deseurile menajere adunate de la locuitorii municipiului Suceava vor fi stocate, temporar, incepand de miercuri, in apropierea fostei gropi de gunoi a orasului. Anuntul a fost facut miercuri, de primarul Ion Lungu, care a explicat ca “este vorba de o stocare temporara, de doua-trei luni, urmand ca deseurile sa fie apoi duse la un depozit autorizat.

Potrivit edilului-sef sucevean, este posibil ca o parte din gunoi sa fie folosit si pentru inchiderea fostei gropi de gunoi a orasului intrucat trebuie sa fie create pante.

Primarul a spus ca, in paralel, se urgenteaza finalizarea primei celule a depozitului ecologic ce se construieste cu fonduri europene in zona localitatii Moara si a mentionat ca va exista posibilitatea, ca pana la finalizarea statiei de epurare de la noul depozit ecologic, sa se poata depozita deseuri si in noua locatie.

Ion Lungu a aratat ca in ceea ce priveste depozitarea deseurilor, „gluma se ingroasa in tara” in conditiile in care in 17 judete nici nu au inceput lucrarile la noile depozite ecologice. El a aratat ca din 2009, de cand groapa de gunoi a municipiului a fost inchisa, municipalitatea a achitat aproximativ 1,5 milioane de euro doar pentru transportul deseurilor la gropile de gunoi din Falticeni si apoi Botosani.

Toate gropile de gunoi din judetul Suceava au fost inchise din iulie 2011, iar primariile transporta deseurile la gropi de gunoi din alte judete. Potrivit Acordului de mediu, in judetul Suceava urmeaza sa fie construite doua depozite ecologice de deseuri, unul in zona municipiului Suceava, iar un al doilea, pentru zona de munte, va fi amplasat in zona comunei Pojorata. Pe langa cele doua depozite ecologice, intregul proiect, in valoare de 63 de milioane de euro, prevede infiintarea a 5.000 de puncte de colectare a deseurilor si sapte statii de transfer. Proiectul cu finantare europeana este blocat in conditiile in care sunt contestate mai multe licitatii in vederea executarii acestor investitii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.