Ministrul Mediului, Rovan Plumb a inaugurat statia de epurare Giurgiu

  0
  520
  Investiţie de 17 milioane lei într-o staţie de tratarea apei în oraşul Târgu Lăpuş
  Investiţie de 17 milioane lei într-o staţie de tratarea apei în oraşul Târgu Lăpuş
  Ministrul Mediului, Rovan Plumb a inaugurat statia de epurare Giurgiu

  Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a participat marti, alaturi de Consilierul de Stat al Primului Ministru, Eugen Teodorovici, la inaugurarea statiei de epurare a apelor uzate din municipiul Giurgiu.

  Obiectivul de investitii face parte din proiectul finantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Sectorial Mediu „Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in judetul Giurgiu”, a carui valoare totala este de peste 71 milioane de Euro.

  Prin finalizarea contractului de lucrari „Reabilitarea si extinderea statiei de epurare in aglomerarea Giurgiu-Slobozia” – din cadrul proiectului mentionat, a fost reabilitata statia de epurare, fapt ce a dus, implicit, la eliminarea poluantilor deversati in Dunare.

  „Dupa finalizarea proiectului, populatia aglomerarilor Giurgiu-Slobozia, Bolintin Vale si Mihailesti va fi conectata in proportie de 100% la reteaua de apa potabila si va avea astfel acces la surse de apa in conditii de siguranta. Vor fi conectati suplimentar la sistemul de alimentare cu apa potabila un numar de aproximativ 8.810 locuitori. Rata de conectare la sistemul de canalizare va atinge o medie de 100% in aglomerarile in cauza, conectand suplimentar la sistemul de apa uzata un numar de aproximativ 17.544 locuitori”, a declarat Rovana Plumb.

  Urmare a reabilitarii si extinderii sale prin intermediul proiectului finantat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu, aglomerarea Giurgiu-Slobozia dispune acum de o statie de epurare moderna, cu posibilitatea de eliminare a fosforului si azotului, ai carei parametri de functionare sunt conformi cu legislatia nationala si comunitara, si care deserveste aproximativ 82.400 locuitori echivalenti.

  Realizarea statiei de epurare a Municipiului Giurgiu reprezinta o contributie importanta la indeplinirea obligatiilor asumate de Romania prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.