Cerere masiva de produse ecologice la export

0
398
Cerere masiva de produse ecologice la export
Cerere masiva de produse ecologice la export

Secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), Mihai Ionescu, considera ca Romania nu isi valorifica potentialul agricol urias pe care il are, dar ca, in ultima perioada, s-au facut pasi importanti in acest sens:

In ultimii patru-cinci ani, deficitul balantei comerciale la produsele agricole s-a redus substantial, de la peste doua miliarde euro la circa 800 milioane euro. Un pas important s-a facut anul trecut, cand deficitul s-a redus cu circa un miliard de euro“, a declarat pentru Capital Mihai Ionescu.
Acesta a declarat ca membrii ANEIR au primit, in ultima perioada, cereri substantiale de export pentru produsele bio. „Avem cereri mari pentru aceste produse, din SUA, din Orientul Mijlociu, mai nou din tarile nordice, precum si din alte tari. Practic, la astfel de produse, avem cereri de zece ori mai mari decat putem noi produce la ora actuala. Trebuie marite stimulentele pentru fermierii care realizeaza produse ecologice, pentru ca nu este normal ce se intampla in momentul de fata: subventia este de 200 de euro la hectar, in timp ce numai certificarea pentru produsele bio costa 250 de euro pentru un hectar“, mai spune Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.