Eco Sud: Gestionarea deseurilor incepe cu implicarea comunitatii

Eco Sud: Gestionarea deseurilor incepe cu implicarea comunitatii

Bucurestiul are cel mai ridicat indice de poluare din Europa, conform studiului dat publicitatii de catre USA Today privind cele mai poluate orase din lume. Intr-adevar, aglomeratia urbana si diminuarea numerica a spatiilor verzi sunt factori propice formarii acestui mediu poluant; insa, poate, cel mai important aspect negativ al poluarii este gunoiul – cel menajer, uitat in locuri necorespunzatoare si cel stradal, acumulat permanent din nepasare.

In ceea ce priveste calitatea mediului, 49% dintre bucuresteni considera ca gunoiul reprezinta o problema majora in poluarea aerului capitalei (sondajul IRSOP), considerand vinovat de situatia de fapt chiar comportamentul indivizilor, cu un procent de 78%. Cu alte cuvinte, bucurestenii recunosc ca principalii culpabili de situatia de fapt sunt ei insisi, insa nu depasesc stadiul de constientizare spre a-l transforma in actiune.

Dezideratul de a avea o Romanie curata incepe, fara doar si poate cu noi insine. Ziarul, paharul de plastic, pachetul de tigari, sticla de suc, punga de la supermarket, biletul de RATB, ambalajul de la ciocolata…trebuie sa ajunga in locurile special destinate si intr-un final, la depozitele ecologice de deseuri. In opinia Eco Sud, preocuparea pentru protectia mediului inconjurator depinde de adoptarea unei atitudini proactive fata de ecosistemul in care traim. Prevenirea este primul pas in ierarhia deseurilor, de aceea stransul gunoaielor si mai ales, depozitarea corecta a acestora trebuie sa devina principala noastra indatorire civica.

Misiunea Eco Sud este de a crea parteneriate cu clientii si comunitatile in care isi desfasoara activitatea, pentru a gestiona si reduce cantitatea de deseuri, de la colectare pana la depozitare, ocazie cu care se incearca recuperarea de resurse valoroase si necesare vietii. Fara sprijinul comunitatilor, rolul de prezervare a mediului inconjurator, asumat de Eco Sud devine un scop foarte greu de atins.

„Circuitul gunoiului in comunitate incepe cu fiecare dintre noi si se incheie la depozitele ecologice. De aspectul dezagreabil al oraselor noastre, noi suntem principalii responsabili si trebuie sa fim trasi la raspundere atat individual, cat si colectiv, pentru viitorul nostru. Campaniile de constientizare a populatiei in ceea ce priveste colectarea selectiva, depozitarea corecta, atitudinea pro-ecologie trebuie sa se intensifice.” Irina Cuturescu, Specialist relatii publice Eco Sud

Despre Eco Sud SRL

Incepand cu anul 2001, EcoSud este un important furnizor de solutii integrate de mediu, destinate depozitarii si eliminarii deseurilor menajere solide si asimilabile, atat urbane, cat si industriale. Prin cele doua depozite ecologice (Depozitul Ecologic de Deseuri Solide Urbane si Industriale Asimilabile Vidra care deserveste municipiul Bucuresti si localitatile invecinate si Depozitul Ecologic Regional de Deseuri Solide Urbane si Industriale Asimilabile Mofleni pentru municipiul Craiova si judetul Dolj), Eco Sud isi consolideaza pozitia drept companie dedicata excelentei in servicii si responsabilitatii fata de mediul inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *