Tu reciclezi, Primaria Slatina iti da un copacel!

Tu reciclezi, Primaria Slatina iti da un copacel!
Tu reciclezi, Primaria Slatina iti da un copacel!

Sub egida „Tu reciclezi, noi iti dam un copacel”, Primaria Slatina organizeaza o noua campanie de protejare a mediului inconjurator, in perioada 29 septembrie – 13 octombrie 2014, o campanie desfasurata in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Olt, Agentia pentru Protectia Mediului Olt, S.C. Salubris S.A. Slatina si S.C. Rupiah S.R.L. Slatina. Scopul acestei noi editii, la fel ca si precedentele doua, este reciclarea hartiei, scaderea valorilor de poluare a aerului si sporirea calitatii aerului, prin plantarea cat mai multor copaci in municipiul Slatina.

Campania se adreseaza tuturor elevilor din clasele I – XII din Slatina si consta in colectarea si predarea hartiei, respectiv PET- urilor in vederea reciclarii, in fiecare scoala organizandu-se centre de colectare a hartiei, respectiv a PET- urilor. In regulamentul campaniei se specifica ca fiecare elev trebuie sa predea o cantitate de minim 1 kg de PET- uri si 5 kg hartie, pentru care va primi un singur copac pe care trebuie sa-l planteze in locurile indicate de Primaria Municipiului Slatina si o “Frunza” pe care trebuie sa inscrie numele si cantitatea colectata si predata de hartie si PET- uri. Pe de alta Pentru o cantitate de minim 3 kg de PET-uri si 5 kg de hartie, fiecare persoana participanta la campanie va primi un tricou personalizat.

Prima perioada in care elevii au trebuit sa predea hartia si PET-urile la centrele de colectare din cadrul scolii in care invata s-a incheiat deja pe 2 octombrie, cea de-a doua perioada fiind intre 6 si 9 octombrie. In zilele de vineri, respectiv 3 octombrie 2014 si 10 octombrie 2014, la orele 11.00 se vor distribui copiilor, pe unitati de invatamant, copacii pentru plantarea acestora. Reprezentantii primariei vor amplasa pe Esplanada un tricou de mari dimensiuni cu mesajul „Stiai ca din 5 PET- uri se poate fabrica un tricou? Fii premiat la reciclat!”. Pe acest tricou va fi lipita poza „Cetateanului model”, adica a slatineanului care insumeaza cea mai mare cantitate de PET- uri colectate si predate si care va fi desemnat in urma centralizarii datelor primite de la unitatile scolare. Poza cu pricina va fi schimbata la interval de sapte zile, in functie de rezultatele colectarii, iar castigatorul final al campaniei va avea poza lipita timp de o saptamana pe tricou. De asemenea, Primaria municipiului Slatina va amplasa pe Esplanada un copac cu crengi fara frunze, in care toate persoanele participante la campanie isi vor prinde etichetele in forma de frunze inscriptionate cu numele lor si cantitatea de materiale reciclabile predate. Copacul va purta denumirea de „Copacul Prieteniei”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,334FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente