Tucanul se foloseste de ciocul sau imens pentru a se racori

0
1600

Misterul ciocului enorm al tucanului, care ii uimeste pe oamenii de stiinta inca de pe vremea lui Darwin, a fost in sfarsit rezolvat! Ciocul sau este folosit pe post aparat de aer conditionat.tucan

Tucanii au cel mai mare cioc din lumea pasarilor, in comparatie cu marimea corpului, iar scopul sau ii fascineaza pe naturalisti de secole intregi.

Naturalistul Charles Darwin sugerase ca ciocul era folosit ca reclama sexuala, in tip ce alti oameni de stiinta credeau ca este un fel de aparat de decojit fructe sau un sistem vizual de atentionare.

Cercetatorii din Brazilia au descoperit insa ce face cu adevarat ciocul imens: il racoreste pe tucan.

Acest lucru este posibil intrucat caldura este transferata in cioc prin sange si apoi poate fi imprastiata in aer. Crescand cantitatea de sange din cioc, ce reprezinta intre 30% si 50% din suprafata corpului sau, pasarea reuseste sa scape de si mai multa caldura.

Dr. Denis Andrade, de la Universitatea PAulista din Sao Paulo, a studiat abilitatea de racirea a ciocului tucanului prin luarea temperaturii a sase tucani toco, care au cel mai mare cioc dintre cele 38 de specii de tucan.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.