A disparut, dar s-a intors: Un leopard marmorat misterios gasit in Bangladesh dupa 20 de ani

0
765

O familie de leoparzi rari a fost descoperita de sateni in Bangladesh, loc unde fusesera declarati disparuti.leopard marmorat

Ecologistii din tara asiatica se obisnuisera cu idea ca nu ii vor mai vedea niciodata pe frumosii leoparzi marmorati, disparuti acum 20 de ani. Dar satenii din Rangamati, in sud-estul tarii, au dat peste o mama leopard si cei trei pui ai sai, care papau o maimuta. Oamenii au reusit sa captureze un singur pui.

Ecologistii din Bangladesh au declarat ca descoperirea lor ii face sa spere, din nou, ca specia va reusi sa supravietuiasca si ca va castiga batalia impotriva defrisarilor si braconajului.

Leopardul marmorat (Neofelis nebulosa) este listat de catre IUCN (International Union for Conservation of Nature) drept critic amenintat, cu doar 100.000 de exemplare ramase in toata lumea. Leoparzii marmorati se gasesc in principal in tarile din sudul si sud-estul Asiei.

Cand satenii captureaza o specie rara, de obicei o vand, insa de data aceasta ecologistii i-au convins sa elibereze puiul in salbaticie.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.